Mindre båtskader enn fryktet i sommer

speedbåt

Tryg Forsikring hadde mindre antall båtskader i sommer sammenlignet med i fjor, til tross for tusenvis av flere fritidsbåter på sjøen i år, og svært mange ferske båteiere.

– Vi er positivt overrasket over at skadetallene faktisk går ned i et år hvor det aldri før har vært så mange fritidsbåter på sjøen. Våre analyser av egne skadetall for juni, juli og august viser langt mindre havarier og båtulykker enn forventet, og en nedgang på vel 10 prosent i antall båtskader totalt, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Etter rekordmange båtulykker i fjor, og et høyt salg av fritidsbåter i vår, var det forventet mange båtskader i sommer.

– Båtførerne har vært mer aktsomme i sommer, det er vårt hovedinntrykk. Faktisk er vi imponert over båtfolket som har klart å manøvrere trygt til tross for rekordmange fritidsbåter på sjøen. Antallet båtulykker i fjor må ha ført til økt fokus på holdningsskapende arbeid innen båtliv og sikkerhet til sjøs, og dette tror vi har medvirket til nedgang i antall båtulykker i sommer, sier Stig Hvide Smith, Generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF).

Første halvår i år er det registrert 5.364 båtskader hos forsikringsselskapene, viser tall fra Finans Norge. Det er en nedgang på fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den desidert største nedgangen finner en i antall båttyverier.

– Våre tall viser en nedgang på hele 45 prosent i antall båttyverier for sommermånedene i år, sammenlignet med i fjor. Det er nesten helt slutt på at båthavner raides nattestid eller mange båttyverier på kort tid innen et lite geografisk område. Koronatiltak og stengte grenser har ført til et kriminalitetsbilde i endring, og forsikringsbransjen opplever stadig færre tyverier og innbrudd innen en rekke områder, sier Brandeggen i Tryg Forsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.