Mer alkohol og usunn mat på ferien – men også mer søvn og trening

vinter ticket

Forandring i livstilsvanene er helt vanlig på ferie. Drøyt 8 av 10 oppgir at de på en eller annen måte forandrer sine vaner når de reiser utenlands på ferie.

Den vanligste forandring, som nesten halvparten av oss oppgir, er et høyere alkoholinntak. Dette viser Tickets Sifoundersøkelse.

Den absolutt vanligste endringen i forbindelse med ferie utenlands, som 47 prosent oppgir, er at vi drikker mer alkohol. Ingen oppgir at de drikker mindre alkohol på ferie.

Aldersgruppen 41 – 50 år er de som oppgir å drikke mer alkohol enn andre aldersgrupper (56 prosent). Samme spørsmål ble stilt våren 2016 og da svarte 41 prosent at de drakk mer alkohol på ferie.

Alle forandrer imidlertid ikke sine vaner til det verre når de er på ferie, sammenliknet med hjemme. Riktignok velger flere å spise mindre sunt når de er i utlandet(28 prosent), men det er også mange som oppgir at de beveger seg/trener mer (24 prosent).

I dag oppgir dessuten flere at de sover mer på ferien, 22 prosent sammenliknet med 18 prosent i 2016.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.