Mener prefabrikkert konstruksjon er en bedre måte å bygge på

prefabrikert

Blueprint Robotics produserer prefabrikkerte, tilpassede treelementer til husbygging. Alle elementene inkluderer Kerto LVL-produkter (laminert finertre) fra Metsä Wood. Begge selskapene mener at prefabrikkert trekonstruksjon kan gjøre byggeprosessen rask, enkel og grønn.

Blueprint Robotics har tatt med prefabrikkert trekonstruksjonsteknologi fra Europa til USA. Selskapet bygger både unike eneboliger og flerfamiliehus. Elementene blir produsert på Blueprint Robotics’ fabrikk og deretter transportert til byggeplassen og montert på grunnmuren. Bruk av Kerto LVL gjør produksjons-, transports-, og monteringsprosessen av moduler raskere, og reduserer kostnadene sammenlignet med tradisjonell bygging på stedet.

Partnerskap leder til mer effektiv produksjon
Blueprint Robotics og Metsä Wood jobber tett sammen for å forbedre effektiviteten av konstruksjonen. Begge partene har lagt arbeid i å forstå hverandres virksomhet og søkt etter felles fordeler fra starten av.

– Metsä Wood var raskt i stand til å produsere Kerto LVL i ikke-tradisjonelle størrelser, noe som vil betydelig redusere arbeid og materialkostnader for oss. Å få LVL-bjelker i skreddersydde størrelser gir mindre avfall og har gjort den automatiserte produksjonen raskere, sier Karim Sahyoun, grunnlegger og direktør for Blueprint Robotics.

Sahyoun roser også kvaliteten på LVL. Kerto LVL-bjelker er lette å sage og spikre i, på grunn av den jevne tykkelsen. Materialet er også dimensjonalt stabilt, så man kan være sikker på at de prefabrikkerte elementene vil passe sammen på stedet. Høyere kvalitet, bedre effektivitet og større designfrihet realiseres med Kerto LVL-produkter.

Sterk konstruksjon med Kerto LVL
Kerto LVL-bjelkene gjør hvert av Blueprint Robotics’ hus strukturelt sikre nok til å bære spesifikke laster. De har et utmerket styrke-til-vekt-forhold og større overensstemmelse i bøye- og skjærfasthet. Den høyere stivheten gir lengre spenn med minimal avbøyning.

– Vi krever mye fra partnerne våre, og Metsä Wood har innfridd alle forventninger. I tillegg til kvaliteten og de skreddersydde størrelsene på LVL-bjelkene, respekterer vi Metsä Woods miljøvennlige tilnærming, konkluderer Sahyoun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.