Maria Zähler fra Resett.no: Eksklusivt intervju!

maria resett

Maria Zähler var for noen måneder siden en relativt ukjent politisk blogger, i dag jobber hun som politisk kommentator i nettavisen Resett.no. Maria er nå en av landets ledende politiske kommentatorer og hennes artikler leses daglig av titusener over hele landet.

Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den travle damen fra Østlandet. I intervjuet forteller hun om blant annet om arbeidshverdag, fritid og julefeiring:

Hvordan havnet du i Resett?

– Jeg ble på en måte oppdaget av Helge Lurås. Jeg begynte å blogge om mine politiske standpunkter et par måneder før Resett ble etablert, og mine innlegg ble fort hyppig leste. Helge tok kontakt med meg, og spurte meg om vi kunne ta et møte. Vi møttes, og han fortalte meg om Resett og spurte meg om jeg ville være med. Jeg sa da ja med en gang, og ble kommentator og journalist i Resett. Jeg visste godt hvem Helge var. Jeg beundrer ham og det gjorde jeg lenge før han kontaktet meg. Hans evne til å stå oppreist for sine meninger, uansett hvor mye forakt og avsky han møter, det imponerer meg. Jeg var veldig stolt over at han ville ha meg med, og det var enkelt å si ja. Jeg har aldri angret.

Hvordan er arbeidshverdagen i nettavisen?

– Det er veldig spennende. Jeg bruker tiden på saker som er betydningsfulle, både for meg personlig og for samfunnet vårt. Jeg kommer i kontakt med så mange ulike mennesker, politikere, forskere, politifolk, andre samfunnsdebattanter og helt vanlige folk fra hele landet og utlandet. Hver dag er ulik den forrige.

Blir du utsatt for hets?

– Ja, noe hets er det vel, men jeg vil ikke si at det er så voldsomt. Hvorvidt en føler seg hetset kommer vel også an på hvor smertegrensen går, og jeg tåler det meste. Ord skremmer ikke meg. Likevel har responsen vært overveldende god. Jeg får veldig mye støtte og utrolig mange positive tilbakemeldinger.

Er det mange menn som vil bli kjent med deg?

– Det er et litt rart spørsmål å stille til en politisk kommentator, men sett i lys av min nylige avsløring så forstår jeg det på sett og vis. Jeg kan si det slik; jeg har aldri hatt det vanskelig for å tiltrekke meg menn. Og det er ikke annerledes i dag.

Hvordan takler du å være i media?

– Det takler jeg bra, og jeg er forberedt på at det vil storme mye mer i fremtiden, for det vil det gjøre om vi gjør jobben vår. Mange medier kvier seg nok litt for å snakke med meg, men det vil de bli nødt til før eller siden.

Hva gjør du på fritiden?

– Jeg jobber mye, så fritid har jeg ikke så mye av. Det er jeg veldig fornøyd med, all den tid jeg jobber med det som interesserer meg. Når jeg først har fri er jeg sammen med gode venner. Ellers elsker jeg å reise, jobbe med å bli mer språkmektig og tilegne meg mer kunnskap og utvikle meg, både ved å lese og å oppleve.

Gleder du deg til jul?

– Ja, det gjør jeg. Jeg er glad i tradisjoner, og sånn sett er julen den beste tiden på året.

Hva skal du spise på julaften?

– Vi spiser ribbe, som er vanlig her på Østlandet. Noen ganger har vi også hatt and, noe min tyske pappa har introdusert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.