Manpower fikk fart på karrieren

elin

Mangel på relevant erfaring er et hinder for mange som skal inn i arbeidslivet. Da Elin Helgesen Jukvam (25) først fikk sjansen, skjøt karrieren fart.

Med en bachelorgrad i regnskap fra Universitetet i Stavanger flyttet Elin Helgesen Jukvam (25) til Oslo og begynte å søke jobber. Uten relevant arbeidserfaring gikk jobbsøkingen dårlig.

– Til tross for lange kvelder med søknadsskriving og intervjuforberedelser, fikk jeg alltid samme svar. De hadde valgt noen med mer erfaring, og ønsket meg bedre lykke neste gang, sier Elin.

Etter at familie og venner tipset henne om å søke hos Manpower, skjøt karrieren fart. Hun fikk jobb i antihvitvaskingsavdelingen til DNB, hvor de sørger for at bankkontoer ikke brukes til å finansiere kriminell aktivitet.

Etter kort tid fikk hun prøve seg på store kunder med komplekse selskapsstrukturer, en jobb DNB nå ansetter folk med mastergrad til. I august fikk hun enda mer ansvar og ble fagcoach i avdelingen.

I dag jobber Elin med storkundene til DNB. Ofte er det store, internasjonale selskaper. Jobben som fagcoach innebærer også å støtte medarbeidere når de jobber med spesielt komplekse saker eller selskapsstrukturer.

– Det er gull verdt å få en slik start på arbeidslivet, sier Elin Helgesen Jukvam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.