Mange flytter til Bodø – Men mange bodøværinger flytter til Oslo

karl Johan

Bodø og omegn vokser i antall innbyggere. Tilstrømmingen av både nyfødte og tilflyttede har vært stabil de siste årene. Bodø er en by i vekst og med mange tilbud innen utdanning, karriere og andre tilbud som for eksempel kultur.

For å få flere studenter til å flytte til Bodø fra andre fylker enn Nordland innførte nylig Bodø kommune et tilskudd på 5.000,- kroner for de studentene som flytter til byen.

I tillegg har Bodø vært flink til å markedsføre seg, og det gjør nok valget litt enklere for mange. Men mange bodøværinger flytter også sørover.

Og det er særlig Oslo mange fra Bodø velger å flytte til. Hovedårsakene til at bodøværinger velger å kontakte et flyttebyrå i Oslo er utdanningstilbud og karrieremuligheter.

Og det er nok også naturlig: Oslo er i særklasse når det gjelder breddetilbudet innen utdanning, og endel typer jobber finner man bare nesten i Oslo, særlig innen mellomledelse og ledelse.

Men de fleste som flytter fra Bodø til Oslo og andre steder sør i Norge, bor bare midlertidig et annet sted, mange flytter tilbake etter endt utdanning eller når jobbmarkedet har endret seg.

Derfor vil nok Bodø også i fremtiden stadig ha mange mennesker som bor i Oslo og andre byer i kortere eller lengre perioder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.