Lind+ Nilsen+ Fuentes+ Holm i Ranahallen!

konsert live

10 år har gått siden Lind, Nilsen, Fuentes og Holm sist spilte konserter i Norge.  Nå er de tilbake, og 1. juni er første og eneste mulighet til å se et av landets heteste liveband under Verket Live i Nordland på denne siden av sommeren.

– Det finnes fenomener som tar Norge fullstendig med storm. Lind, Nilsen, Fuentes, Holm er et slik eksempel. Når man får en gylden mulighet til å arrangere konsert med denne gjengen som er musikalsk allemannseie, så må vi gripe sjansen. De solgte ut to kvelder i Oslo Spektrum på to dager, så vi venter en enorm interesse for billettene her også. Vi er veldig glade for at Mo i Rana inngår i turneen. Tretten år etter at de frelste folket med sin versjon av Leonard Cohens ”Halleluja”, blir nok dette for rene signingsferden å regne. Vi i ser frem til å la dem møte det flotte Helgelands-publikummet i juni, sier presseansvarlig Maiken Johansen.

I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. Kjemien og godfølelsen vokste raskt. Det som hittil hadde vært unevnelig, var nå helt uunngåelig. To telefoner ble tatt og hos både Alejandro og Askil var konklusjonen et rungende og entydig ”Ja!”. Gutta har siden da hatt utallige øvinger, tatt opp igjen gamle låter fra de forrige albumene og gravd i skattekammeret av låter de elsker. Summen av dette har blitt en forrykende feiring av musikken – av norske og internasjonale hits – en rekke av folkekjære og tidløse sanger.

Les også:  Mestringstreff på Helgeland for personer med helseutfordringer

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. We`re gonna party like it`s 2009!, ler Kurt Nilsen. 

Selv om gutta nå er familiefedre og har blitt 10 år eldre, hindrer ikke det viljen til å dra ut på en 3 måneder lang sommerturné.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Helgeland

– Det blir en tidsreise i dobbel forstand. Publikumet vårt har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret vårt. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits. Det norske publikumet fortjener en festkveld som dette – og vi gleder oss!, utbryter Espen.

– Får vi høre Hallelujah & Boys of Summer igjen? Ja, selvfølgelig. De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle! Det blir flest nye låter vi aldri har opptrådt med før. Vi er klare til å lage fest!, melder Askil.

Det musikalske samarbeidet mellom artistene Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm har for alltid skrevet seg inn i nyere norsk musikkhistorie. Det hele startet med en legendarisk fremføring av Leonard Cohens «Halleljujah» på Skavlan i 2006, og ble etterfulgt av en omfattende Norges-turné, slipp av albumet Halleluja Live, prisen for Årets hit på Spellemann og tre utsolgte Oslo Spektrum. Da de i 2009 gjentok braksuksessen, solgte de mer enn 120.000 konsertbilletter og slapp albumet, Hallelujah Live Volume 2. Så det ble stille fra kvartetten.

Les også:  Bleikvassli Bygdelag får 50 000 kulturminnekroner til Krokselmolaa i Hemnes

 Ryktene om gjenforening begynte for alvor å svirre tidligere i vinter, og ble ytterligere forsterket da gjengen postet en video av alle medlemmene i sin egen versjon av «Carpool Karaoke» med den kryptiske teksten «2019 blir gøy!». Responsen lot ikke vente på seg, og da det ble kjent at de skulle gjøre comeback i Oslo Spektrum ble billettene revet bort på rekordtid. Vi var ikke sene om å booke gjengen, som lover flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits.

10 års pause er over. Gutta er tilbake, og dette er eneste mulighet til å oppleve bandet live i Nordland før de inntar Narvik i slutten av august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.