LESERINNLEGG: Regjeringen Solberg på ville veier

vidar kleppe

Regjeringen Solberg med det tidligere familiepartiet KrF på laget fører en dypt usosial politikk ovenfor folk og familier som sliter i Norge. Tenk at titusener av nordmenn den siste tiden har mistet: arbeidsavklarings-penger kalt AAP – før de er ferdig avklart mot uføretrygd eller arbeid. Dette er rett og slett et stort svik ovenfor våre medmennesker i Norge som har det mer enn vanskelig og sliter med å få hverdagen til å gå opp.

Les også:  Emotet var den mest populære skadevaren i første kvartal

En karantenetid for ny AAP runde er satt, noe som betyr at disse menneskene blir kommunens ansvar over sosial budsjettet i kommunen de bor i minst 1 år. Dette vil føre til økte sosialhjelp-utbetalinger for kommunene i Norge og større utfordringer for personer og familier som allerede sliter tungt.

Det er også ute på høring å redusere eller fjerne uføregraden til de uføre om disse klarer å stå i jobb en liten periode. Dette er i strid med regjeringens sin egen arbeidslinje og hele intensjonen med uførereformen. Dette i en tid da det norske folk opplever økte avgifter og egenandeler, skatt på sykdom, rekordhøy bensinpris, nye bomstasjoner, høye strømpriser – dette bare for å nevne noen viktige politiske saker fra regjeringen som rammer økonomien til folk flest.

Les også:  10 personer omkom i trafikken i juli

Det gjør heller ikke saken bedre at bostøtten er blitt redusert og fjernet for de aller fleste på minste pensjonsnivå. Demokratene mener bestemt at folk som sliter i Norge trenger og fortjener mye bedre enn dette. Ja, faktisk er regjeringen til Erna Solberg i disse viktige sakene – helt på ville veier. Nok er nok!

Vidar Kleppe
Ordførerkandidat for Demokratene i Nye Kristiansand

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.