LESERINNLEGG: Menneskerettigheter i Norge er en bløff

rettigheter

En av de større offentlige bløffer i nyere tid, er at Norge er flink til å ivareta menneskerettene, og reparere på de krenkelser som blir konstatert av internasjonale tribunaler, som Den Europeiske Menneskerettsdomstolen.

Kombinasjonen av mye offentlig makt og høy grad av inkompetanse er, bokstavelig talt, livsfarlig for alle de som rammes. Det virker som mange nyter den makten de er tildelt, og for de det gjelder, kan nok nytelsen av å ignorere en avgjørelse fra Høyesterett eller Den Europeiske Menneskerettsdomstolen, regnes som stimuli.

Vi ser indikasjoner på det nå etter at Den Europeiske Menneskerettsdomstolen har vært tydelig på at besteforeldre har krav på normalt samvær med sine barnebarn, selv om barnet er tatt under offentlig omsorg.

Veldig mange ansatte barnevernsjefer, herunder i kommunene Volda, Røyken og Ringerrike har så langt konsekvensløst ignorert dommens premisser.

Det er nesten så man tror at enkelte liker å påføre andre mennesker, som allerede har lidd uendelig med smerte, enda mere lidelser. Det kan virke som man blander sin inkompetanse og maktmisbruk om til et inferno av lidelser for andre.

Slike lidelser påførte sannsynligvis nemndleder Olav Hovstad i forrige uke i saken til Ken Olsen og Vibeke Morrissey med familie. Ved å ignorere både menneskerettene og faglig ekspertise, sa han på en måte: «Se på meg; jeg er så mektig at jeg gjør hva jeg vil med disse menneskene. Jeg er selve loven».

Norsk offentlighet lever i et slags tyrrani som har knukket titusenvis av mennesker på sin vei, men folket må også ta sin del av skylda for at dette kan få fortsette.

For vi er ikke mange nok som står samlet i det å ta et oppgjør mot denne krenkelseskulturen. Og dermed får den fortsette å leve.

Marius Reikerås

Menneskerettighetsjurist

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.