uio

Ny forskning: Torsken lager trommelyder når den parer seg

Under paringen lager torsk trommelyder for å imponere hverandre og for å kommunisere. Nå tar forskere og musikere trommingen til konsertscenen. Når hunntorsken er gyteklar, konkurrerer hannene om de beste territoriene. De... Les mer »
ferie

Reiseekspert: – Ikke kjøp reiser du kanskje ikke får dratt på

Usikkerhet rundt vaksinesituasjonen skaper økonomiske fallgruver. Europeiske Reiseforsikring ønsker derfor å advare norske reisende. Europeiske Reiseforsikring opplever nå en solid økning i antallet henvendelser fra kunder som planlegger å reise utenlands i... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: Utenriksministeren feilinformerer Stortinget

Den årlige repetisjonsøvelsen i Stortinget med tendensiøse og falske anklager mot den jødiske staten Israel er i gang igjen.  Den 13. april fikk utenriksministeren to spørsmål i Stortinget som hun unnlot å svare... Les mer »
lege

Ser på fem tomter i Sandnessjøen for nytt hovedsykehus på Helgeland

I fjor avgjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at det nye hovedsykehuset på Helgeland skal legges til Sandnessjøen eller omegn. Planfaglig rådgiver Sweco AS peker nå på fem tomter i Sandnessjøen,... Les mer »

ANNONSE: Forbrukslån til hus og hage

Nå står sommeren for døra, og mange har lyst til å ta i bruk hagen, med flotte vekster og lune drivhus. Likevel er det ikke alltid vi har nok penger oppspart til... Les mer »
mustang

Ford Mustang – Verdens mest solgte sportsbil for 6. året på rad

For 6. året på rad ble Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil i 2020. Lørdag 17. april er det 57 år siden den ikoniske bilen fikk sin verdenspremiere. – Mustang-entusiaster verden over... Les mer »
svømme bad

Moheia bad åpner igjen

Etter å ha vært stengt for folkebad siden før påske, åpner Moheia bad igjen fra og med fredag 16. april, opplyser Rana kommune. Moheia bad har fremdeles restriksjoner på hvor mange man... Les mer »
politiet

Mann i 60-årene død i Hattfelldal etter ulykke

En mann i 60-årene døde i en ulykke da han ble klemt mellom en bil og traktor torsdag i 18-tiden, opplyser politiet. Bilen har trillet og truffet mannen og traktoren. Ingen andre... Les mer »

ANNONSE: Investering på nettet har aldri vært mer populært

Det er ikke så rart at investering på nettet har nådd nye høyder når det kommer til popularitet. De fleste har fått øynene opp for at det er blitt lettere å investere,... Les mer »
kalkulator

Enighet mellom YS og Virke i årets lønnsoppgjør

YS og Virke kom i kveld frem til enighet i årets mellomoppgjør.- Vi er fornøyd med å ha oppnådd en ramme på 2,7 prosent, som er det samme som partene ble enige... Les mer »