Lanserer Norges raskeste bredbånd

bodøposten

Get lanserer nå Norges raskeste bredbånd for privatkunder som en del av selskapets storstilte modernisering og oppgradering av fastnettet. Kundene vil nå kunne få hele 1 250 Mbps i nedlastingshastighet, samtidig som kapasiteten og stabiliteten økes kraftig.

– Vi har en lang historie med å utfordre i bredbåndsmarkedet, og nå gjør vi det igjen med lanseringen av Norges raskeste bredbånd, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge, som Get er en del av. – Kundene våre får en helt rå bredbåndsopplevelse på hjemmenettet med det nye 1250 Mbps-produktet, og vil kunne surfe, strømme og spille på flere enheter uten problemer. 

Det nye bredbåndsproduktet vil ha 1 250 Mbps i nedlastingshastighet og 500 Mbps i opplastingshastighet, og er det raskeste produktet som noensinne har vært tilbudt i det norske privatmarkedet. De høye hastighetene tilfredsstiller alle typer bredbåndsbehov i hjemmet, og produktet er spesielt godt egnet for husstander med mange beboere hvor det strømmes og spilles mye. 

Les også:  Biltema støtter kreftforskning

– Vi er opptatt av å tilby våre kunder et bredt spekter av produkter og tjenester, og vi tror vårt nye 1 250 Mbps-produkt vil være et attraktivt alternativ for flere storforbrukere av bredbånd, sier Kaalen. 

Bredbåndsproduktet er basert på Docsis 3.1-teknologien og tilbys gjennom det såkalte HFC-nettet. I dette nettet kombineres optisk fiber og koaksialkabel, men hvor fiber utgjør hovedvekten. 

Store investeringer i fastnettet
Get er nå i gang med en storstilt modernisering og oppgradering av HFC-nettet, hvor Docsis 3.1 skal bli den nye bredbåndsstandarden. I løpet av inneværende år og frem mot 2023 vil det bli investert milliardbeløp i moderniseringsprogrammet. 

Les også:  Arbeidstilsynet kontrollerer renholdsbransjen

– Dette er et stort og viktig program for oss hvor vi skal investere mye i årene fremover. Gjennom programmet utvider vi hastigheten, kapasiteten og stabiliteten i dagens nett kraftig, noe vårt nye bredbåndsprodukt er et godt bevis på, sier Kaalen. – For oss representerer denne teknologien fremtidens bredbånd. 

Selve moderniseringen og oppgraderingen skjer ved å gjenbruke dagens infrastruktur. Det eneste som byttes ut hos kundene er internettuttaket i veggen, slik at man slipper graving og større inngrep i boligmassen. Det er derfor både miljøvennlig og kostnadseffektivt. Kundene får samtidig nytt og kraftig WiFi-utstyr som en del av oppgraderingen. 

Les også:  Test deg selv: Hvilket kroppsspråk signaliserer du når du dater?

Over 300 000 kunder i borettslag og eneboligmarkedet landet over vil frem mot 2023 få tilbud om å gå over til den nye teknologien, og så langt har rundt 8 000 kunder blitt oppgradert. 

1 250 Mbps-produktet tilbys i alternativene 1 250 Mbps/500 Mbps og 1 250 Mbps/50 Mbps, hvor førstnevnte krever oppgradering til Docsis 3.1, mens sistnevnte er tilgjengelig over eksisterende nettverk. Veiledende pris er 999 kroner. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.