Land Rover lanserer ny Sentinel

Range Rover

Land Rover Special Vehicle Operations avslører i dag nyeste versjon av den pansrede Range Rover Sentinel, som nå har mer kraft, terrengskapasitet og det nyeste innen passasjersikkerhet. 

5.0-liters turbomatet V8 bensinmotor med 380 hk gir 40 hk mer kraftoverføring sammenlignet med den tidligere V6-bensinen, og sørger for at den pansrede SUV-modellen har enestående Range Rover-ytelse i alle typer terreng. Sentinel har over ett tonn armert stål og glass og akselererer fra 0 til 100 km/t på 10,4 sekunder, med topphastighet på 193 km/t.

Den pansrede Sentinel byr på enestående passasjersikkerhet med komfort i verdensklasse og er designet og konstruert av Land Rover Special Vehicle Operations og bygd på SV Technical Center i Warwickshire. Kjernen består av en beskyttet celle som er konstruert for å oppfylle strenge krav til kjøretøystandarder og er i fullt sertifisert for skuddsikkerhet og eksplosjoner. Det forbedrede karosseriet er konstruert for å motstå moderne og ukonvensjonelle former for angrep, inkludert granater.

– Range Rover Sentinel leverer den eksepsjonelle beskyttelsen og sikkerheten som kreves av våre VIP-klienter uten å gå på kompromiss med den overlegne forbedringen til den nyeste Range Rover. Den kraftigere 5,0-liters turbomatede V8-motoren og en ny design sørger for økt ytelse og passasjersikkerhet, sier Michael van der Sande, Managing Director, Land Rover Special Vehicle Operations.

Chassis, fjæring, bremser og elektroniske stabiliseringsstemer er optimert for å beholde Range Rovers dynamiske kjøreegenskaper på veien, samtidig som Sentinel leverer enestående terrengegenskaper for et pansret kjøretøy av denne typen slik at bilen enkelt kan krysse dypt vann og utfordrende terreng. Spesialkonstruerte hjul sørger for at kjøretøyet kan kjøre over 50 mil i 80 km/t med et skadet dekk.

Sentinel har pansret glass for å beskytte passasjerene mot angrep. Andre sikkerhetssystemer inkluderer muligheten for et spesielt vindu foran som kan senkes maksimalt 150 mm for f.eks. dokumentlevering, og en utvendig høyttaler som gjør at passasjerene kan varsle folk utenfor kjøretøyet uten å forlate det sikre miljøet. Sirene og nødlys er også tilgjengelig.

Nye Sentinel har beholdt Range Rovers enestående raffinement og har forbedret plass i kupeen, forbedret sittehøyde og overlegen sittekomfort sammenlignet med forrige generasjon. Passasjerene er fullstendig beskyttet samtidig som de kan nyte komfort i verdensklasse. Interiøret har også Land Rovers nyeste Touch Pro Duo infotainment-system med to høyoppløselige berøringsskjermer på 10 tommer.

Med nyeste Range Rover designelementer utvendig, inkludert LED-belysning, er Sentinel nå tilgjengelig med tilvalget Black Pack med svarte detaljer for et enda mer raffinert utseende.

Den oppdaterte Range Rover Sentinel vil bli presentert den 5.–7. mars 2019 under Home Office Security og Policing show på Farnborough International Exhibition and Conference Center.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.