La frem store planer for ny flyplass i Bodø

nordic

En større norsk militær flybase, Bodø MAS, skal flyttes i 2022. Dette gir en unik mulighet til å gjenoppbygge det enorme sentrale området i Bodø, og gi plass til opptil 15.000 nye hjem og 20.000 ekstra jobber over polarsirkelen.

Sammen med utviklingen av en ny flyplass, vil Bodø vokse videre som en attraktiv hovedstad i Nord, med ambisjonen om å bli en banebrytende smart og grønn by i verdensklasse.

Denne transformasjonen vil være i tråd med FNs bærekraftige utviklingsmål, Parisavtalen og nasjonale og kommunale mål for klima og energi, for å gjøre Bodø til et samfunn med lavt karboninnhold innen 2050, rustet til å møte fremtidige klimautfordringer.

I dag markerte begynnelsen på transformasjonsprosessen, da de ambisiøse planene ble presentert for innbyggerne i Bodø. Tre team er valgt ut for å jobbe parallelt med utviklingsrammer.

– Vi ser frem til en produktiv samarbeidsprosess med teamene til Henning Larsen, Alliance og DRMA, Asplan Viak, samt folket i Bodø, skriver arkitektfirmaet Nordic i en pressemelding.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.