Kvitfjell får skryt for gode forhold etter E-cup renn

Visit Lillehammer.

Torsdag og fredag denne uken var morgendagens World Cup-kjørere på jentesiden på plass for å kjøre Europacup i Kvitfjell. Torsdag ble det gjennomført to super-g renn, mens det fredag var superkombinasjon.

Forholdene i Kvitfjell holdt seg meget bra, og det var en godt fornøyd Svein Mundal, som er arrangementssjef, vi traff etter rennene.

– Vi har levert tre svært gode renn. Vi hadde mye folk på snøen, i tillegg var det knallbra underlag i bakken. Det var nesten ikke slitasje, forteller Mundal.

Responsen fra lagene har vært udelt positiv.

– De er svært godt fornøyd. Vi fikk masse gode tilbakemeldinger fra de 12 nasjonene som var på plass. I tillegg har lagene fått fine treningsdager i forkant, noen har vært her ei hel uke, avslutter Mundal.

Hanna Sæthereng beste norske
Jentene var strålende fornøyd med forholdene i bakken, og arrangørene hadde mye folk på snøen slik at forholdene ble like for alle løperne. Best av de norske i det første super g-rennet ble Hannah Sæthereng fra Harestua. Hun kjørte inn til en 14. plass, og belønnet det med et lite jubelbrøl.

– Jeg gjorde noen feil, og ut i fra det er jeg veldig godt fornøyd, fortalte Hannah som gledet seg til en ny runde i samme løypa.

Seier til Østerrike
Som ventet ble toppen av listen dominert av jentene fra Mellom-Europa. Christina Ager fra Østerrike stakk av med seieren.

– Det var flotte forhold, men for meg personlig kunne jeg ønske meg mindre sving og større fart, fortalte Christina som er klar World Cup når som helst. Christiana vant også det andre rennet, men måtte dele seieren med Elisabeth Reisinger. Hannah Sæthereng ble igjen beste norske.

– Jeg trodde det skulle vært enda litt bedre, men jeg var tettere på vinneren nå enn i forrige renn. Det er jeg fornøyd med, sier Hannah.

Fransk seier i kombinasjon
Årets Europacup i Kvitfjell ble avsluttet med fransk seier i kombinasjonen. Anne-Sophie Barthet kunne stige øverst på seierspallen etter et godt slalåmrenn.

Der fikk hun følge av svenske Ida Dannewitz og Nicole Good fra Sveits. Det var den svenske jenta som var best i slalåmdelen. Beste norske ble Marte Monsen som kjørte seg opp fra 20 plass til en 8. plass.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.