Kvinners alkoholvaner: Fra helgefylla til vinsmaking

mat alkohol

For kvinner rundt tretti blir hjemmet en sentral arena for drikking. – Endringen i drikkemønster er en del av å tilpasse seg det fremtidige livet som mødre, viser ny forskning fra Høgskulen i Volda.

– Unge kvinners drikkevaner endrer seg i løpet av tjueårene og gjenspeiler ulike syn på kvinnerollen, forteller Kristine Vaadal.

– Jeg er opptatt av den betydningen alkohol får i ulike settinger for kvinner og menn, og hva det kan fortelle oss om kjønnede forventninger i ulike livsfaser.

Sosiologen har nylig disputert med en avhandling om unge kvinners alkoholbruk. Den består av fire vitenskapelige artikler og baserer seg på to ulike datainnsamlinger. Én der kvinner mellom 18 og 34 er intervjuet, og en med kvinner fra 27 til 34.

– Alkoholforskerne har vært mest opptatt av ungdommers drikkevaner, og sett lite på hverdagsdrikking i slutten av tjueårene og begynnelsen av trettiårene, forteller hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.