Kun en av ti har gjennomført brannøvelse i år

brann hus

Julen er høytid for hygge og glede, men årets siste dager markerer også høysesong for branner i Norge. Å gjennomføre en brannøvelse i private hjem i Bodø kan være et veldig godt sikringstiltak og bør derfor være en naturlig del av romjulsaktivitetene.

I følge en fersk undersøkelse gjennomført av M Brain for Sector Alarm oppgir bare en av ti å ha gjennomført brannøvelse siste år.

Julehelgen har vært hektisk på Alarmstasjonen hos Sector Alarm. Alarmstasjonen har mottatt nesten 15 prosent flere brannsignaler enn tilsvarende helg i fjor og langt flere enn en normalhelg.

Dette skyldes blant annet brannfarlige juledekorasjoner, mer matlaging og stress. Sector Alarm ønsker derfor å minne om at alle bør være ekstra oppmerksom på brannfaren i romjulen.

– Vi har laget en varm film om å holde hodet kaldt. Vårt mål er å bidra til økt brannsikkerhet i Norge. Dette vil vi gjøre gjennom å opplyse om brannsikkerhet og oppmuntre familier til å gjennomføre brannøvelser, sier Kommunikasjonssjef i Sector Alarm Sissel Eckblad.

Filmen finner du her: http://www.sectoralarm.no/brann/brannovelse/

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.