Kristian Moen på syvendeplass i Paralympics

snowboard

Kristian Moen (18) er første norske snowboarder i Paralympics. VM-sølv-vinneren fra 2015 lå på syvendeplass før tredje og siste run i Banked Slalom.

Da gikk det enda raskere, men dessverre falt han fra en bedre plassering. Kristian alt i siste run, men falt dessverre.

– Det tredje runnet mitt var det beste, men jeg klarte ikke holde det helt ned og gikk på trynet. Jeg er litt irritert på meg selv nå, sier Moen.

I det første runet for dagen kjørte han litt på den sikre siden og fikk en bra plassering. I run nummer to kjørte han betydelig raskere og forbedret tiden sin med fem hele sekunder. Han kjørte enda raskere i sitt siste run, frem til fallet. Til slutt ble han stående på syvendeplass.

At Kristian med sine 18 år – og i sitt første Paralympics – tok en syvendeplass, kan virke som bra plassering. Det synes ikke konkurransemennesket Kristian Moen. Han så ingen trøst i at han var feltets yngstemann.

– Det var Red Gerard også, men det stoppet ikke han. Så det er ingen unnskyldning i seg selv, selv om jeg ikke skal sammenligne meg selv med han. Jeg er skuffa fordi kjøringen min ikke har vært den beste, jeg føler ikke jeg har vist hva jeg kan, sier han og referer til 17-åringen som tok gull i slopestyle i OL.

Selv om det var en skuffet Kolbotn-gutt i målområdet i Pyeongchang, var han allikevel klar for neste utfordring.

– Det er VM til neste år, så jeg får bare ta dette som «lev og lær».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.