Jon Fosse i popsang-format med Sandra Kolstad

grappa

Den unike norske musikeren, komponisten og produsenten Sandra Kolstad slapp på forsommeren sitt femte kritikerroste album, det svært åpenhjertige og velproduserte «Burning Love».

Nå er albumet «Elv på himmelen» ute, der hun har tonesatt dikt av en av Norges største nålevende forfattere, Jon Fosse, og invitert med seg en imponerende liste av vokalister, fra Sivert Høyem (første gang på norsk), Ane Brun, Tuva Syvertsen, Ingrid Olava og Thea Hjelmeland, til Ragnar Hovland , Gjertrud Jynge og Frank Kjosås.

Les også:  Porto Geese slipper låta "What a Day"

«Elv på himmelen» slippes i forbindelse med Den Internasjonale Fossefestivalen som går av stabelen på Det Norske Teatret 6-15. september. Festivalen markerer at det i 2019 er 25 år siden Jon Fosse debuterte som dramatiker, og at dikteren fyller 60 år i september. Kolstad skal også opptre med prosjektet på bokmessen i Frankfurt, på lanseringen av Fosses nye verk «Septologien».

Kolstad, som ikke hadde komponert til andres tekster på veldig mange år, fikk et tilbud hun ikke kunne si nei til i 2018.

Les også:  Roni Horns kunstinstallasjon i Havøysund åpner 30. september

Alle tekstene på «Elv på himmelen» er hentet fra Fosses kritikerroste diktsamling «Stein til Stein» (Det Norske Samlaget, 2013). Sandra Kolstad, som kjente godt til andre deler av Fosses forfatterskap fra tidligere, fikk et sterkt møte med lyrikken hans, og prosjektet utviklet seg fort til å bli omfattende.

«Elv på himmelen» har blitt en utgivelse som både åpner nye perspektiver i både Kolstads musikk og i Fosses tekster, og vitner om en skapende kunstner i full blomst.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.