John Olav Nilsen & Nordsjøen ute med låta «Om det våte»

hes

John Olav Nilsen skrur opp forventningene til sitt kommende album enda et par hakk med slippet av en deilig ny signaturlåt, denne gang om det våte, som det er så mye av i hjembyen.

– Etter en ekstra regnfull periode i min del av byen ville jeg stille meg selv et lett spørsmål med et potensielt tungtveiende svar. Som så ofte ligger kanskje svaret i hvordan spørsmålet blir stilt, forteller John Olav Nilsen.

– Så dukket Mikael (K. K.) opp med et gitarriff som bare en som hovedsakelig spiller synth kan lire av seg. I studio ble låten hamret ut i levende live, mens vi utforsket spilleformen og lydlandskapet for platen som vil se dagens lys når høsten faller over oss senere i år, fortsetter Bergens-poeten.

John Olav Nilsen har satt et solid fotavtrykk hos en generasjon musikkelskere her til lands med sin poetiske gatepop og stilsikre uttrykk. Først backet av Gjengen, som senere ble erstattet av Nordsjøen.

Nilsens tekster og sanger som “Diamanter og kirsebær”, “Hull i himmelen”, “Valiumvalsen”, “Bensinbarn” og “Nesten som vi lever” vil stå seg som evige klassikere i norsk musikkhistorie.

Snart et tiår har gått siden John Olav Nilsen & Gjengen ble oppløst og bandet spilte sin avskjedskonsert på USF i Bergen. I 2016 ble Gjengen erstattet med Nordsjøen, bestående av John Olav Nilsen og de tidligere Gjengen-medlemmene Einar Vaagenes og Lars Eriksen, samt det nye tilskuddet Mikael Kanstad.

Helt siden den kritikerroste og Spellemannvinnende gullplate-debuten “For Sant Til å Være Godt” (2009) har Bergensartisten vært blant sin generasjons absolutte livefavoritter i Norge. Høsten 2023 ventes et nytt album fra Bergensheltene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.