Joddski slipper ny låt!

joddski

Den nye låten til Joddski heter Klagesang, og er en hyllest til en legende i Bodøs musikkmiljø, som gikk bort så alt for tidlig. Låta slippes fredag 31. august.

– Bodø mistet et av sine største musikkhåp da Magnus Bein valgte å avslutte sitt eget liv for et par år siden. Bein var en av de mest karismatiske og egenartede artistene Nordlandshovedstaden har husholdt. Han rakk aldri å fullføre sitt eget potensiale, forteller Joddski.

Bein mottok Stjerneløftfondet fra Bakeriet AS på 100 000, et fond som ble forvaltet av bakeriet, sammen med Joddski og medlemmer fra Kråkesølv. De så Bodørockens fremtid.

Da fondet ble lagt ned, valgte de å gi pengene som var igjen til den frivillige organisasjonen Mental Helse, som igjen ville bruke pengene på en minnekonsert til Magnus Bein. Målet var å sette fokus på psykisk helse, og spesielt på selvmord. Et tema som selv i disse tider, der det er vanlig å snakke om angst og depresjoner, er forbundet med masse stigma og fordommer.

– Bein spilte med alt og alle, i alle sjangre. En dag var han innom produsent Salvador Sanchez og spilte et riff. Dette ble basisen for hyllesten «Klagesang». Denne låta er ikke bare en hyllest til én musiker, men et forsøk på å lyssette et tema som har vært mørklagt alt for lenge, og ikke minst vise at det kan komme lys ut av mørke. Vi vil bidra til å fjerne skammen rundt temaet, og samtidig vise at uansett hvor håpløst alt kan virke, så kan man snu det rundt. Det er aldri for seint. Og det kan ramme hvem som helst. Unge folk i dag sliter med psykisk helse mer enn noen gang, samtidig som ungdomsmiljøer hardner til. Vi trenger fokus på dette, uttaler Joddski.

Lyset, bedre kjent som Son of Light, og N-Light-N, mannen bak refrenget til norsk raps nasjonalsang «Taking Over», var Beins favorittrapper. Og når Bein var i godt slag kunne han finne på å sende helten meldinger, selv om de aldri hadde møttes. Vegard Leite er kjent fra bandene Manna og Veskehund, og andre Bodø-musikere som Tarjei Nordeng, Per Willy Larsen, Anne Rindahl og England Brooks bidrar også.

Musikkvideoen er laget av tusenkunstner Martin Losvik.

– Videoen og kampanjen er knyttet opp mot organisasjonene Mental Helse og LEVE, sånn at folk som trenger hjelp kan få det. Og slik at folk som vil donere penger til en god sak, kan klikke på en enkel link og gjøre det, sier Nordeng.

Vi samarbeider også med Norges fremste YouTube-kanal for nordisk urban musikk, YLTV, med 19000 følgere. De har et bredt nedslagsfelt blant ungdom, spesielt i urbane områder. Vi ser for oss at vi sammen kan produsere ekstra innhold rundt dette for å belyse temaet, frem mot Mental Helse-dagen 10. oktober. Kanskje man kunne fått til en markering på selve dagen, i Oslo, også?, avslutter Nordeng.

Arrangerer minnekonsert
Verdensdagen for psykisk helse har i år temaet raushet. I Bodøs kulturmiljø har vi dessverre mistet flere unge ressurspersoner de senere årene.

6. september settes det opp en festaften for å minnes blant annet Magnus Bein, og for å fokusere på at samhold og raushet er viktig for å styrke menneskers psykiske helse. Sammen er vi sterke.

I samarbeidet er disse: Mental helse Bodø, Mental Helse Ungdom Bodø, Bakeriet ved Stjerneløftfondet, Bodø Metalklubb, XRK, Kjerringråkk, Nødutgangfestivalen, Draug Media, Antihype og Parken. Artister vil slippes ut over høsten.

Pris: 100,- for medlemmer av de ulike organisasjonene, u/18, student, uføre, honnør m.m. 200,- ordinær billettpris.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.