Ingvar Ambjørnsen skaper ny Elling-feber i Norge

cappelen damm

Ingvar Ambjørnsens nye roman «Ekko av en venn» får anmelderne til å juble og leserne til å løpe til bokhandelen. Første opplag ble raskt utsolgt fra butikkene, og Cappelen Damm har måttet trykke nye eksemplarer av boken. Totalt er det nå trykket 20 000 eksemplarer av den femte boken om Elling.

Solgt over en halv million Elling-bøker
Bøkene om Elling kan alle sies å være dypt humoristiske og gripende skildringer av et ensomt menneske, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Det hele begynte med Utsikt til paradiset i 1993. I den andre boken om Elling, «Fugledansen», som kom ut i 1995, ble leserne også kjent med den populære figuren Kjell Bjarne.

Året etter fortsatte suksessen med «Brødre i blodet», før «Elsk meg i morgen» kom ut i 1999. Samtidig med utgivelsen av ny roman gir forlaget ut de fire første bøkene i nye pocketutgaver. Bøkene har til nå solgt i over en halv million eksemplarer her til lands.

Handler om ensomhet
– Alle Elling-bøkene handler om en grunnleggende ensomhet. «Ekko av en venn» likner mest på den første romanen, Utsikt til paradiset.
Elling er igjen nesten helt alene. Han forholder seg til personer som er mer eller mindre utenfor rekkevidde – folk på venteværelset hos legen, i kassa på nærbutikken eller på en kaffebar. Men Elling er ikke tett på noen, forteller Ingvar Ambjørnsen.

Ambjørnsen på scenen
Ingvar Ambjørnsen bor i Hamburg, men til høsten kommer han en liten tur til Oslo. Han skal da være gjest sammen med Maja Lunde på Bokbadet på Rockefeller onsdag 6. november

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.