If og Santander inngår samarbeid

if

Forsikringsselskapet If og finansieringsselskapet Santander Consumer Bank går nå sammen om å utvikle løsninger for fremtidens bilhold.

Det er markedslederne i Norden på hvert sitt felt som nå finner hverandre. If er størst på bilforsikring i Norden, og Santander er størst innen bilfinansiering.

– Vi mener at vi utfyller hverandre perfekt og at kundene vil nyte godt av vårt samarbeid. Vi ser dette som et langsiktig og strategisk samarbeid, sier Ingrid Janbu Holthe, leder for salg og service i If.

– Vår ambisjon er å lede an når bransjen endres. Det klarer vi gjennom å samarbeide tett med andre aktører for å lage nye produkter og tjenester som treffer folks behov. Denne avtalen er en viktig brikke i det puslespillet, sier Trond Brakken, kommersiell direktør i Santander.

Avtalen ble signert hos If i forrige uke med representanter fra If og Santander til stede.

If har fra før sterke partnerskap med en rekke finansieringsselskaper på ulike bilmerker i det norske markedet. Alle disse avtalene fortsetter, men blir komplettert med Santander-samarbeidet, der hvor det ikke allerede foreligger avtaler.

Marked i endring
– Hele økosystemet rundt bil er i endring. Det vokser frem nye løsninger rundt tilkoblede biler. Kundene velger i økende grad nye måter å disponere bil på. Derfor er det viktig for oss å være med på disse trendene, og koble våre løsninger til gode finansieringspartnere, sier Janbu Holthe.

Begge parter opererer med Norden som et naturlig marked, og med samme partner i flere land blir samarbeidet enklere.

– Vi er en god match, og har høye ambisjoner knyttet til dette samarbeidet sier Brakken.

Stort potensiale
– Det finnes mange gode synergier og konsepter vi kan utvikle sammen med våre bilpartnere. I Finland har samarbeidet tyvstartet med utvikling av en abonnementsløsning for bil. Dette er et eksempel på enkle og kundevennlige produkter vi kommer til å utvikle, sier Janbu Holthe.

Samarbeidet gjelder i Norge, Finland og Danmark, og påvirker ikke If og Santanders respektive samarbeid med andre aktører i bransjen. Selskapene avventer godkjennelse fra Finanstilsynet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.