I mars omkom 8 personer i trafikken

bil ratt speedometer

Det var 3 kvinner og 5 menn som mistet livet i trafikken i mars. Innlandet ble hardest rammet denne måneden med 3 dødsfall. De øvrige ulykkene er rapportert fra Agder, Oslo, Rogaland og Viken.

Så langt i år har 13 personer mistet livet i trafikken, mot 14 i samme periode i fjor. På vei mot målet om null drepte og hardt skadde har vi et mål om maksimalt 50 omkomne i 2030. Det er bare 8 år til. Vi har med andre ord en kjempejobb som må gjøres de nærmeste årene.

– Hvert eneste dødsfall er totalt uakseptabelt, og vi må alle bidra. Vi har ingen å miste, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Snart er det påskeutfart, og vi kan alle gjøre vårt for at denne skal skje uten alvorlige ulykker. Stor utfart krever en våken sjåfør. Påsken kommer sent i år, men føret kan likevel være vanskelig å håndtere. Det kan fortsatt komme kalde netter som fører til speilblank veibane mange steder.

– Avpass farten etter kjøreforholdene og fokuser på kjøringen. Ønsket om å komme fort fram og starte ferien trigger mange til å være for tung på pedalen. Ta gode pauser og strekk på beina. Ta det med ro og kom vel fram, avslutter Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.