Hytteforbud ga færre innbrudd

tryg forsikring

Antall hyttetyverier gikk ned første halvår i år, og koronakrisen får æren. – Også de kriminelle har blitt berørt av pandemien, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

Første halvår i år gikk antall hytteinnbrudd ned med 13 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. Forsikringsbransjen registrerte 508 innbrudd i hytter i årets seks første måneder, til en samlet kostnad av 16,8 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

– Personer med kriminelle hensikter har nok blitt tvunget til å ta hensyn til lokale myndigheters fokus på hyttebruk. Det har rett og slett vært for risikabelt å være hyttetyv i hyttforbudstiden, sier Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Utover våren, da hytteforbudet ble opphevet samtidig som utenlandsreiser stoppet opp, har økt bruk av hyttene, blant annet til hjemmekontor, trolig medvirket til at færre hytter har stått tomme og vært utsatt for innbrudd, sier Irgens videre.

Norgesferie på hytta
Koronastengte land og myndighetenes reiseråd har bidratt til at nordmenn flest har hatt Norgesferie i sommer, noe som også har medført at hyttebruken har økt kraftig.

– Dette ser vi blant annet på skadetallene etter strømbrudd i hytter, noe som pleier utløse mange forsikringssaker når matvarer i frysere blir totalskadd. Slike skader har gått ned med over 30 prosent, og det skyldes at folk har vært i hyttene sine og passet på, sier Irgens.

Flere nabokonflikter
Paradoksalt nok har bruken av rettshjelp i forbindelse med hytteeiendom økt med nær 10 prosent første halvår i år.

– Nordmenn har et nært forhold til hyttene sine, på godt og vondt. I koronakrisen har mange tilbragt mye mer tid enn normalt på hytta, og det er ikke overraskende at noen nabokonflikter har blitt advokatmat i denne perioden, sier Irgens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.