Hva skal ligge under juletreet i år?

nissen

Barna teller dagene til jul med stor begeistring. Men hva ønsker barn i ulike aldre seg? Er det myke eller harde pakker som får julelysene til å skinne i øynene til dem du er glad i?

Snart er vi inne i den tiden av året hvor kostholdet stort sett består av julekaker og ribbefett, når vi pynter treet, fyrer i peisen, gjemmer mandelen og samler familien. Men selv om det ifølge historien er bursdagen til Jesus vi feirer, så er det de små podene som velter seg i gaver. For mange barn handler julen i stor grad om å åpne kalendergaver og kjenne på presangene som ligger under treet og frister.

Vi vet hva vi vil ha – og barna har også klare ønsker. Noen ønskelister er nesten blitt bestillingslister, og hvis du skal sikre deg tittelen som årets onkel, tante, besteforelder eller kanskje til og med julenisse, er det viktig å velge de helt rette gavene.

Gaven til de minste (0–4 år)
En stor del av opplevelsen for de minste er å åpne gaven. Men hvis det skal være noe som både barnet, foreldrene og du selv får glede av, bør du velge leker av god kvalitet, noe som stimulerer sansene. Alt fra lekebiler til kjøkken og instrumenter kan sikre både lek og læring.

Gaven til de mellomstore barna (4–9 år)
Du husker den kanskje fra din egen barndom: Baby Born. De søte dukkene som lærer barna å vise omsorg, passe, stelle og finne på egne leker. Dukkene har vært populære i mange år over hele verden, og i år er ikke noe unntak. De er mykere enn tidligere, slik at de er lettere å kle på.

Du tror kanskje det bare er tull, men det stemmer faktisk. En av de helt store tingene i år er varm luft – nemlig promp. Du husker kanskje selv hvor morsomt det var å gjemme en prompepute under stolputen til foreldrene dine? Nå er prompeputen tatt et skritt videre med flere figurer som lager forskjellige prompelyder med forsinkelse, slik at du kan gjemme den et sted og vente på at noen begynner å rødme. Det er den perfekte gaven hvis du samtidig vil være den kule onkelen som tuller litt med foreldrene. Men pass på – plutselig kan du selv bli offer for prompe-streken i et uoppmerksomt øyeblikk!

Gaven til de store (9–13 år)
Hvis familien har barn i den såkalte «tween-alderen», er det stor sannsynlighet for at de er gamere. Da vet du også at det er vanskelig å få dem vekk fra dataskjermen – og vanskelig å glede dem med en gave som ikke har noe med datamaskiner og gaming å gjøre. Så hva gir man spillegale barn hvis det ikke skal være dataspill, og når man gjerne vil ha litt tid med dem i julen? Gamingeffekter, selvfølgelig! Her finnes det både caps, ryggsekker, t-skjorter og kosedyr med logo.

En annen sikker hit i år er å samle på figurer, unboxe dem og bli overrasket – altså pakke dem ut, som gir litt av den samme gleden man får ved å åpne selve julegaven. En sikker vinner er LOL Surprise, som nå er blitt enda mer spennende fordi barna må finne koder og en liten lupe for å få tak i de rette kombinasjonene som gir tilgang til dukken. Hvis du virkelig skal slå på stortromma, kan du kjøpe den enorme LOL Bigger Surprise, eller du kan velge Poopsie Unicorn, som garantert sikrer deg tittelen som yndlingsonkel – i hvert fall til neste år. Poopsie er den populære enhjørningen som lager glitterslim når den får mat. Overraskelsesmomentet består i å pakke ut og finne små deler til enhjørningen, og glitterslim er fremdeles populært i 2019!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.