Hit drar nordmenn på sommerferie i år

california usa

Færre skal til utlandet denne sommeren, men disse destinasjonene er mest populære blant de som faktisk reiser. Se fylkestall fra FINN reise her.

Fjorårets rekordvarme sommer har hatt en tydelig innvirkning på nordmenns ferie- og reisevaner i år. Det kommer frem i en reiseundersøkelse har gjennomført i samarbeid med Opinion. 

Mens fjorårets reiseundersøkelse fra FINN viste at over 70 prosent av nordmenn skulle til utlandet i løpet av sommerferien, svarte kun 50 prosent av respondentene det samme i år. 

– Det er nok flere grunner til at færre nordmenn skal reise til de tradisjonelle Syden-destinasjonene i år. Blant annet viser undersøkelsen og tall fra FINN reise at flere tar sommerferie i Norge i år, noe som trolig har sammenheng med den fantastiske sommeren vi opplevde i fjor. Flere har også blitt påvirket av klimadebatten og legger ferien til nærliggende destinasjoner. Norge som feriedestinasjon står meget sterkt, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise. 

Les også:  Sjokktall: 10.000 innbyggere i Nordland trenger nytt pass

De mest populære sydendestinasjonene per fylke
Selv om færre nordmenn sier de skal feriere i utlandet i år, er det fortsatt noen destinasjoner som forblir “sommerferie-vinnere” – nettopp på grunn av sol- og varme-garanti. 

Ferske tall fra FINN reise viser også at etterspørselen etter sydenferier har økt i takt med lavere temperaturer her hjemme. På grunn av det ustabile sommerværet vi har hatt så langt, er det mange som nå ønsker å dra en uke eller to utenlands. 

– FINN reise har i juni hatt 10 prosent økning i antall flybookinger sammenlignet med samme periode i fjor, og de siste to ukene har vi hatt over 20 prosent økning i antall pakkereiser solgt – i takt med at det har vært dårligere vær, sier Berge. 

Les også:  Lag vafler til vaffeldagen på lørdag

Blant landene flest søker seg til for sol og varme, finner vi Spania, Hellas og Kroatia på topp, viser både reiseundersøkelsen og fylkestall fra FINN reise.

Mens det er Norge og Spania som er de to mest populære destinasjonene blant nordmenn (alle fylker)  i forhold til bestilte flybilletter for sommerferien, er Spania og Hellas de mest bestilte destinasjonene for pakkereiser. For første gang ser det også ut til at Hellas vil passere Spania som nordmenns mest populære ferieland innenfor pakkereiser.

Billigdestinasjonene øker
Tall fra FINN reise viser i tillegg at rimeligere sol-destinasjoner, som Polen, Albania, Tyrkia og Bulgaria opplever en vekst i antall pakkereisebestillinger i år sammenlignet med i fjor. 

Les også:  Økonomi styrer nordmenns påskeplaner

Ifølge Terje Berge i FINN reise har dette sammenheng med at flere har oppdaget at man kan få mye ferie for pengene i disse landene. 

– Feriebudsjettet til nordmenn er ganske stabilt og sommerferien er hellig – den skal vi ha. Likevel kan det være kostbart med utenlandsferie om man er en stor familie. Billigdestinasjonene øker ettersom man ganske enkelt får “mer for pengene” der, noe som appellerer til mange familier, sier han:

– En chartertur til Albania vil for eksempel være mye rimeligere enn en tur til Spania. I tillegg er det ikke sterk Euro på en del av disse destinasjonene, men lokal og rimeligere valuta, som er en klar fordel.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.