Her er drinkene som passer perfekt i påskeferien

påske

Uansett om du velger å tilbringe påskeferien på fjellet, ved sjøen eller hjemme i egen stue er påsken tiden for å nyte det gode liv.

Det spiller nemlig ingen rolle hvor du befinner deg, det eneste du trenger er en samling venner, godt humør og et knippe ingredienser i barskapet. Høres ikke det ut som oppskriften på den perfekte ferie?

Gult er faktisk kult
Vi skiller gjerne mellom drinker som passer best på sommerfesten, og de som er spesielt gode når snøen laver ned og ribbe inntas på høykant. Men er det noen drinker som passer ekstra godt i påskeferien?

Påsken er synonymt med gule kyllinger, påskeegg og late dager i solveggen som fører til brilleskille langt inn i juni. Så hva passer vel bedre enn en drink som reflekterer dette? Vi snakker selvfølgelig om eggelikør – en salig blanding av egg, sukker og brennevin med tilhørende påskefarge som bonus. At gult er kult kunne ikke vær mer sant i denne sammenhengen.

Eggnog hører påsken med
Det spiller ingen rolle hvor du befinner deg for at eggelikør ikke kan nytes i godt lag. Nedgravd i en snøfonn langs skisporet, under et pledd foran peisen eller som dessert etter påskelammet – godt er det uansett.

En aktuell drinkoppskrift nå i påsketider er ”Easter Egnogg”, en såkaldt ”eggtoddy” som varmer godt etter en lang dag i løpya eller bakken.

Oppskrift Easter Eggnog

4 cl Xanté Dark Chocolate & Pear
4 cl Melk
1,5 cl Espressosirup*
1 Egg
1 klype kanel

*Sirup-oppskrift: Tilbered 4 cl espresso og tilsett 4 cl sukker. Rør til sukkeret er oppløst og la sirupen kjøle seg ned før den er klar til bruk.

Mål alle ingrediensene opp i en cocktailshaker, fyll den med is, og rist så kraftig og litt lenger enn vanlig. Sil drinken over i et lite vinglass. Pynt med appelsinskall-strimler.

Et friskere alternativ
Om du ønsker en friskere drink å etter å ha besteget den fjelltoppen du hadde som mål å nå, grillet din første pølse på bål uten at den knakk i to, eller vunnet en intets runde med Yatzy er Xanté utgangspunktet for deg. Xanté Pear Mojitoog Xanté Sparkling & Pear trenger ikke mer enn et avkjølt glass og noen isbiter, men om du virkelig vil imponere er Xanté Original Poire au Cognac et ypperlig utgangspunkt for en frisk drink.

Den har smak av saftig, moden pære og cognac. Bland den med tørr cider og belønningen etter dagens aktiviteter er klar. Om målet er å få igjen varmen i tærne er Xanté Hot Apple en drink å anbefale.

Oppskrift Xanté med tørr cider:

4 cl Xanté
En flaske Savanna Dry Premium Cider
Knust is
Epleskive til garnityr

Omfavn det gule!
Ellers er det selvfølgelig ingenting som tilsier at drinkene du serverer i påsken må være gule. En drink som er blå kan være likeså god. Likevel er det alltid morsomt å leke seg med stereotypier i høytidene. Omfavn det gule – du skal se hva det gjør med påskestemningen!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.