Greta Thunberg mobiliserer norske tvitrere

twitter app

Åtte måneder etter at Greta Thunberg startet klimastreiken får hun full drahjelp av norske twitterbrukere.

SEMrush har analysert twittermeldinger fra juni som omhandler Greta Thunberg, klimastreiken eller skolestreik for klimaet, og de viser at norske tvitrere er på lag med Thunberg.

Skolestreik for klimaet har nå nådd 71 land og mer enn 700 steder, og økningen fortsetter. For mange har 16 år gamle Greta Thunberg blitt selve symbolet på klimakampen, og med mer enn 726 000 følgere på Twitter er det sosiale mediet en viktig plattform for klimastreiken. I juni handlet over 2 400 norske twittermeldinger om Thunberg og skolestreik for klima.

Les også:  De aller fleste har nå skiftet til vinterdekk, men har du husket dette?

En gjennomgang av meldingene viser at bortimot 90 prosent av twittermeldingene er positive eller nøytralt vinklet. SEMrush mener dette bare er starten.

– Twitter er et barometer på samfunnsengasjement og et vindu til definisjonsmakt. Når ressurssterke twitterbrukere med store nettverk løfter frem Thunberg og klimastreiken, er det et uttrykk for en voksende global klimakamp, sier Fernando Angulo, Head of International Partnerships i SEMrush.

Les også:  Datakriminalitet: Dette må bedrifter passe seg for i 2021

Les hele artikkelen her.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.