Gjennombrudd for elektriske griller

maxbo

Salget av elektriske griller har til nå vært svært lavt. I sommer har salget eksplodert. – Nye og kraftige modeller gjør at elektriske griller nå kan konkurrere med gass og kull, sier grillekspert Bård Birkeland i Maxbo.

– Mange som kjøper disse grillene bor i leilighetsbygg hvor det ikke har vært lov med gass- og kullgrill. Nå får de et alternativ som ikke utgjør en brannfare eller har den samme røyklukten, sier Birkeland.

Det er særlig lanseringen av Webers ny Pulse-modell som har fått fart på salget. Det er en grill som ble lansert i fjor, men som først denne sommeren har nådd skikkelig ut i butikkene. Grillen kan varmes opp til over 300 grader, som til nå har vært umulig med en elektrisk grill. Det gir muligheten til en stekeskorpe som er viktig for et godt resultat.

Les også:  Oppskrift: Saftig og luftig brytebrød til grillmaten

Maxbo har bare solgt denne modellen i varehuset sitt på Hvam, som har en av Norges største utvalg i griller. Her har de solgt ut alt Weber har klart å levere.

– Vi får en del spørsmål om en slik grill kan gi samme resultat og smak. Mange er jo fortsatt uenige om hva som er best av gass og kull, så her blir vi nok ikke enige. Men siden det er varmen som er viktigst, så gir altså elektriske griller nå et fullverdig grillresultat, slik jeg ser det, sier Birkeland, som tror el-griller etter hvert vil vurderes av alle som skal kjøpe ny grill.

Les også:  Lag vafler til vaffeldagen på lørdag

– Når jeg minner kunder på at det ikke akkurat er gassen som gir smak til grillmaten, så er det lettere for mange å skjønne at et elektrisk alternativ faktisk gir mening. Og tilbakemeldingene fra alle som har prøvd det er nå utrolig gode, sier han.

Hos Webers norske salgskontor gleder de seg nå over utviklingen til det nye produktet.

– Vi var utvilsomt spent på hvordan markedet ville ta imot en elektrisk grill. Det er jo mange følelser knyttet til grilling, og mange har en mening om hva som er best. Derfor er det utrolig gøy å se at grillen har solgt utrolig godt og at den tydeligvis dekker et stort behov, særlig blant de som til nå ikke har fått lov til å bruke en grill der de bor, sier Marianne Stene, markedssjef for Weber.

Les også:  Restaurantkjeden Pincho Nation til Mo i Rana?

Selve salgstallene holder Weber tett til brystet, men de bekrefter at salget i Norge har vært svært godt.

– Elektriske griller er et stort satsningsområde for oss, og vi forventer en fortsatt god vekst for elektriske griller i årene fremover, sier Stene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.