Fylkestinget i Mo i Rana lar seg ikke stoppe av datainnbrudd

data program web

Fylkestingets første samling i 2022 arrangeres neste uke i Mo i Rana. – Det er veldig viktig å vise at demokratiske prosesser ikke lar seg stoppe av nettkriminelle, sier fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Fylkesordføreren er stolt og glad over å kunne ønske alle fylkestingsrepresentantene velkommen til årets første fylkesting, på tross av at nettangrepet og påfølgende nedstenging av IT-strukturen skapte utfordringer i forarbeidet til møtet.

– Jeg vil gi honnør både til fylkespolitikerne og administrasjonen for den innsatsen som er lagt ned for å få gjennomført fylkestingssamlingen, sier hun.

Det mangler ikke på interessante saker under neste ukes fylkesting, på tross av at saksmengden måtte reduseres noe grunnet innbruddet.

– Det gjelder blant annet sak om fremtiden til de Maritime sikkerhetssentrene i Nordland, hvordan inntektene fra undervisningstillatelsene innen akvakultur skal brukes, og selvsagt saken der fylkesrådet foreslår å opprette en landslinje for spisset toppidrett i nordiske grener ved Polarsirkelen videregående skole, sier fylkesordføreren.

Hun legger til at behandling av saken om fylkestinget skal slutte seg til «grønnvaskingsplakaten», samt tilstandsrapport for videregående opplæring i Nordland 2021, også er viktige saker under dette fylkestinget.

I tillegg vil som vanlig spørsmål og interpellasjoner fra fylkestingsrepresentantene være med på å sette fokus på viktige og dagsaktuelle saker for Nordlandssamfunnet.

Årets første samling arrangeres på Meyergården hotell i Mo i Rana fra 21. – 23. februar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.