FrP kjempet for den maritime næringen og vant

frp

Det så mørkt ut for den maritime næringen etter at Regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett, men FrP kjempet og vant kampen for hele Norges maritime industri.

– Vi har svært god kontakt med næringen og vi har lyttet til deres bekymringer nøye. Det førte blant annet til at vi fikk reversert regjeringens kuttforslag og styrket nettolønnsordningen med til sammen 600 mill. kroner. FrPs gjennomslag styrker nå nettolønnsordningen, sier næringspolitisk talsmann, Morten Ørsal Johansen (FrP). 

Les også:  Norse med første flygning fra Oslo til New York via London

Fremskrittspartiet har lyttet til rederiene, leverandørene, fagforeninger, ansatte og har prioritert svært høyt å trygge arbeidsplasser til norske sjøfolk. Det har vært tøffe forhandlinger i Stortinget og FrP har måttet sette hardt mot hardt for å sikre den maritime næringens fremtid.

– Resultatet av forhandlingene gir tryggere rammevilkår og vil bidra til å lose den norske maritime klyngen gjennom krisen. Jeg får mange tilbakemeldinger om at nervøse sjøfolk og redere langs hele kysten nå senker skuldrene litt. FrP har alltid vært sjøfolkas parti, det er en ombudsrolle vi ikke har glemt, sier Ørsal Johansen.

Les også:  Voldsom konkursøkning innen serveringsvirksomhet og detaljhandel

I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 lå det opprinnelig inne et kuttforslag på nesten 300 mill. kroner. Dette har FrP lykkes med å reversere. I tillegg styrkes ordningen med nesten 330 mill. kroner. Makstaket i tilskuddsmodellen fjernes for de første tre terminene av 2021 ettersom forholdene er ekstra vanskelige i disse tider.

–  Ingen annen industri har lengre tradisjoner i Norge enn sjøfartsindustrien. Dette er en næring som er en del av den norske identiteten. Men vi stiller ikke opp for dem av sentimentale grunner. Næringen er en spydspiss internasjonalt og har titusenvis av ansatte kvinner og menn fra alle distrikter i landet. Å hjelpe næringen over denne kneika, er til det beste for hele samfunnet, sier Ørsal Johansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.