Ford feirer produksjon av Mustang nummer 10 millioner!

mustang

En ny milepæl for det ikoniske sportsbilmerket Ford Mustang er nådd. I alt er det nå produsert hele 10 millioner Ford Mustanger siden eventyret startet i 1964.

Produksjonen av Ford Mustang nummer 10 millioner ble feiret på Flat Rock-fabrikken og i Fords hovedkvarter i Dearborn i Michigan, og inkluderte blant annet overflyvning av jagerflyene P-51 Mustang fra andre verdenskrig. Mustanger fra de mer enn 50 årene som sportsbilikonet har blitt produsert kjørte også i en parade fra Dearborn til Flat Rock-fabrikken hvor dagens Mustang blir produsert.

Mustang nummer 10 millioner er en toppmoderne 2019-modell Wimbledon White GT karbriolet med 460 hestekrefter, V8-motor og seks-trinns manuell girkasse. Dette er samme variant og farge som den første serieproduserte Mustangen (VIN 001) som kom i 1964. Sistnevnte ble levert en tre-trinns manuell girkasse og en V8-motor som leverte 164 hestekrefter.

Verdens mest solgte sportsbil
Ford Mustang er verdens mest solgte sportsbil de siste tre årene, den har vært vist i flere filmer og har flere følgere på Facebook enn noen annen bil i verden. Ford Mustang er også Amerikas mest solgte sportsbil de siste 50 årene ifølge Fords analyse av salgstall for hele sportsbilsegmentet fra IHS Markit fra 1966 til 2018.

I Europa er det solgt mer enn 38 000 Ford Mustanger siden modellen kom for salg her 2015, og i Norge er det solgt 100 Ford Mustanger i samme periode.

– Mustang er selve hjertet og sjelen i vårt selskap, og en favoritt over hele verden. Jeg får den samme gode følelsen om jeg ser den kjøre nedover gaten i Detroit, London eller Beijing som jeg fikk da jeg kjøpte min første bil, en 1966-modell som jeg krysset USA med som tenåring. Mustang bringer frem smilet uansett hvor du er i verden, sier sjefen for det globale markedet i Ford Motor Company, Jim Farley.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.