– For lav kjennskap til Kollegahjelpen

nlf

Stadig flere yrkessjåfører hjelpes tilbake i arbeid etter traumatiske hendelser, mye takket være assistanse fra NLFs Kollegahjelpen. Men i altfor mange ulykker blir apparatet aldri varslet, og lastebilsjåførene får derfor ikke den hjelpen de burde ha fått.

– Det er dessverre fortsatt bare unntaksvis at utrykningsapparatet varsler Kollegahjelpen i sammenheng med ulykker hvor yrkessjåfører er involvert. Bare den siste tiden har vi sett flere hendelser hvor sjåfører åpenbart har hatt behov for oppfølging av Kollegahjelpen, men ikke har fått den muligheten. Det er veldig synd, sier NLFs forbundsleder Tore Velten, som selv er en aktiv kollegahjelper.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Han understreker at støtte fra en kollega raskt etter hendelsen kan bety forskjellen mellom å komme seg tilbake på vegen etter en ulykke eller ikke, og kan bidra til å gi sjåførene en best mulig hverdag også utenfor arbeidet. 

– Og selv om tilbudet først og fremst tilbys NLFs medlemmer som en medlemsservice, hjelper kollegahjelperne også ikke-medlemmer, etter behov og mulighet, forteller Velten.

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Kollegahjelpen i NLF ble startet i 1995 og er en landsdekkende støtteordning for lastebileiere og -sjåfører, som har opplevd ulykker, nestenulykker, ran eller andre sjokkartede opplevelser i forbindelse med jobben.

Selv om støtten først og fremst tilbys NLFs medlemmer, hjelper kollegahjelperne også ikke-medlemmer, etter behov og mulighet. Kollegahjelp-teamet består av mellom 40 og 50 frivillige med tilknytning til NLF. De har fått en grunnopplæring og får regelmessig faglig oppdatering. For øvrig jobber de på egen hånd. Alle kollegahjelperne har avlagt taushetsløfte. 

Les også:  Ny undersøkelse: Vil bruke mer på forsvar

Ved behov for bistand fra Kollegahjelpen, ring 415 44 400.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.