Folketrygdfondet 2018: Solid i svakt marked

Folketrygdfondet

Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Norge i 2018 viser en avkastning på -0,4 prosent. Det var 0,8 prosentpoeng bedre enn markedet. Kapitalen var ved årsskiftet på 239,2 mrd. kroner.

– Vi leverer et solid resultat i et negativt marked, sier Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet.

Samlet slo Folketrygdfondet markedet med 0,8 prosentpoeng. De siste fem årene har vi slått markedet med 1,0 prosentpoeng, og de siste ti årene med 0,5 prosentpoeng per år.

– Årsaken til at vi gjør det bedre enn markedet over tid er at vi velger de rette selskapene og har unngått store tap. Vi har også posisjonert oss godt i rentemarkedet og utnyttet flere kilder til avkastning, sier Kjetil Houg.

Aksjeporteføljen fikk en avkastning på -1,8 prosent i 2018, og slo dermed markedet med 0,8 prosentpoeng. Renteporteføljen oppnådde en avkastning på 1,7 prosent, og det var 0,7 prosentpoeng bedre enn markedet.

Oslo Børs var blant de sterkeste børsene i 2018 til tross for en markert nedgang i oljeprisen. Folketrygdfondet investerer mesteparten av kapitalen i det norske markedet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.