Folket tror på stigende boligpriser

bygging

Boligmarkedsbarometeret tikket inn på 10 blank i mars, mer eller mindre uendret fra februar. Situasjonen i boligmarkedet med høy boligbygging og moderat prisvekst kan dermed se ut til å fortsette de nærmeste månedene, ifølge NBBL – Norske Boligbyggelag.

Andelen som tror på stigende boligpriser øker så vidt fra 54 i februar til 55 prosent i dag. Kun syv prosent av befolkningen tror på fallende boligpriser det neste året. Som tidligere er optimismen størst i hovedstaden og på Østlandet. Sørlendingene er noe mer dempet i optimismen, men som i landet som helhet, er det få som er bekymret for boligprisfall.

Norges Bank har økt styringsrenten til 1,0%, og den nye rentebanen åpner for én til to nye renteøkninger i løpet av 2019. Renteoppgangen er godt kommunisert og hele 76 prosent svarer at de forventer stigende boliglånsrente det kommende året. Utsikter til økte renteutgifter virker imidlertid ikke avskrekkende. Kanskje skyldes det at Norges Bank anslår at styringsrenten topper ut på beskjedne 1,75% først i 2022.

Både renteoppgangen og optimismen i boligmarkedet kan sannsynligvis tilskrives god utvikling i norsk økonomi. Arbeidsledigheten faller og lønnsveksten er tiltagende. Dette vises også i barometeret der kun åtte prosent er bekymret for å miste jobben det kommende året, opplyser NBBL.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.