Følg sjakk-VM på NRK i romjula

nrk

NRK Sportens faste sjakk-bemanning med Torstein Bae og Line Andersen i spissen lover julestemning, spenning og underholdning når Magnus Carlsen går for to nye VM-titler i St. Petersburg mellom 26. og 30. desember.

Det blir nye nervepirrende sjakk-øyeblikk når NRK igjen samler små og store foran skjermene til VM i hurtigsjakk og lynsjakk. Stedet er St. Petersburg i Russland i romjula.

Etter maratonsendingene fra verdensmesterskapet i klassisk sjakk i november gleder programleder Line Andersen seg til å bruke romjula på å kombinere sjakk og jul.

– VM i lyn- og hurtigsjakk er noe helt annet å jobbe med enn VM i klassisk sjakk. Nå går vi fra timer med uvisshet og 12 remiser til stor spenning. Det skjer noe hele tiden og likner mer vanlig sport. Og så skal vi flytte juletrærne, julepynten med sjakkmønster og julemusene våre inn i studio, sier hun.

Innen 2018 er omme, får vi altså svaret på om Magnus Carlsen klarer bragden med å dra i havn to nye VM-titler i år.

– Han er eneste sjakkspiller i verden som har holdt alle tre titlene samtidig, og vi vet det er en mulighet for at han kan klare det igjen.

Sitrende forventning til nye mesterskap
Også denne gangen har hun med seg resten av sjakkommentatorenes «dreamteam», Heidi Røneid og Torstein Bae i studio, sammen med ekspertkommentator Atle Grønn.

– Både som kommentator og tilskuer synes jeg spill med kortere tenketid er spesielt morsomt, så dette tror jeg blir fem dager med stor moro. Jeg forventer masse action med tabber og tidspress og spenning til siste trekk, sier Torstein Bae.

Både Andersen og Bae nevner Shak Mamedyarov og Vishy Anand som to farlige motstandere som Magnus Carlsen må se opp for. Av andre norske deltakere tror de at stormesteren Johan-Sebastian Christiansen kan overraske i lynsjakken.

Direkterapportering fra St. Petersburg
Også i romjula vil NRKs faste team på bakrommet sitte klare for å analysere og svare på spørsmål på nett.

På Twitter, Facebook og Instagram kan publikum formidle sine opplevelser gjennom VM, enten de er hjemme i stua, på hytta eller andre steder i verden.

NRK Sportens Ole Rolfsrud må igjen pakke kofferten for å rapportere direkte fra mesterskapene. Han ser fram til å ta fatt på jobben med å komme tett på deltakerne igjen.

– Blikkene, faktene, luktene og ikke minst håndbevegelsene til klodens mest oppvakte sjakkspillere har fascinert stort siden lyn/hurtig-VM i Berlin. 200 spillere har 200 ulike måter å reagere på når de vinner eller taper. Utfordringen er å møte hver enkelt på rett måte. I tillegg blir det særs spennende å følge Magnus Carlsen igjen, om han makter å vinne alt og dermed være verdensmester i alle tre disipliner, sier Rolfsrud.

Gjester i studio:

VM i hurtigsjakk:

26.12: Stormester Torbjørn Ringdal Hansen

27.12: Ingunn Solheim

28.12: Henrik Christiansen (EM-medaljør svømming)

VM i lynsjakk:

29.12: Stormester Rune Djurhuus

30.12: Atle Antonsen

Nært på Magnus Carlsen
I romjula blir det også mulig å se den ferske dokumentaren «Magnus» i NRK TV, der vi blir bedre kjent med tidenes yngste stormester.

I denne dokumentaren følger vi sjakkspilleren sammen med familien. Vi får blant annet se hvordan han de har jobbet for at Carlsen skulle beholde sin lekenhet og fascinasjon for spillet framfor å gå inn i mer rigide læremetoder.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.