Flere nordmenn reiste til Polen og Tyrkia i fjor

strand ferie sommer

Spania var det mest populære reisemålet for nordmenn i 2019, og enda flere enn før besøkte byer som Gdansk og Antalya. Vi reiste også mer i eget land, viser tall fra FINN reise.

2019 var et flittig reiseår for nordmenn, og tall fra  viser at vi reiste minst like mye med fly i 2019 som i 2018. Varme destinasjoner som Spania og Hellas, samt europeiske byer som London, Gdansk og Amsterdam, var spesielt populære i året som gikk. 

– Spania, med destinasjonene Gran Canaria, Alicante og Mallorca i spissen, er fortsatt på topp som nordmenns foretrukne feriereisemål. Spania treffer på mange av punktene som er viktig for oss; det er kjent og kjært, med god mat og behagelig klima store deler av året. I tillegg er det ganske enkelt å reise dit, uavhengig av hvor man befinner seg i Norge, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise. 

Flere vil til Øst-Europa
Et par byer som har klatret på topplisten over flysøk fra 2018 til 2019 er Antalya og Gdansk. 

Ifølge Berge kan årsakene til dette være at Tyrkia forbindes mindre med uroligheter og fare nå enn tidligere år, noe som gjør at antall besøkende tar seg opp. Antall flysøk på Antalya økte med 37,5 prosent og søkene etter Gdansk hadde en vekst på 36 prosent fra året før. 

– Øst-Europa blir også stadig mer populært, og da særlig Polen. Du får mye for pengene, samtidig som spesielt Gdansk regnes som en hyggelig by som det er ukomplisert for nordmenn å reise til. Og så er det ikke langt derfra til Sopot, som er blitt en populær sommerdestinasjon for nordmenn, sier Berge. 

Videre holder Oslo, Bangkok og London seg stabilt i toppen av listen over flysøk i 2019. 

Mange innenlandsreiser
Mange av reisene vi gjorde i 2019 var innenlands, som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Tallene fra FINN reise viser at nordmenn faktisk søkte mer på fly til Stavanger enn Malaga i 2019. Dette er til forandring fra året før, der flere søkte seg til Malaga. 

– Innenlandsreisene er gjerne preget av forretningsreisende, eller besøk til familie og venner. Vi ser også at det blir stadig mer populært å reise innad i Norge, og at en del prioriterer dette fremfor en utenlandstur. Blant annet har for eksempel destinasjoner nordover i landet, som Lofoten, blitt meget ettertraktet som destinasjon blant nordmenn, sier Berge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.