Fiskeskole under Arctic Race

fisking

Statskogs fiskeskole skal lokke barn og unge inn i fiskeeventyret under Arctic Race of Norway. Et kvarters skoledag gir gratis fiskestang.

Statskogs fiskeskole har for anledningen med seg sin egen fiskedam og skolebygg. I løpet av to dager håper de å uteksaminere opp mot tusen nye, unge fiskere. Fiskesjarmen skrus på i timene før målgang fredag i Svolvær og søndag i Narvik.

– Fiske gir fantastiske friluftsgleder, enten det er i et stille fjellvann eller ei stri elv. Får vi til å tenne en liten gnist hos de unge, legger vi grunnlag for flotte opplevelser i norsk natur livet ut, sier regionsjef i Statskog, Tom-Rune Eliseussen.

Sertifikat og fiskestang
Statskogs fiskeskole retter seg mot barn og unge i alderen 6 til 12 år. Skoledagen er av det svært korte slaget, og består av en teoridel i et telt, og deretter en seanse hvor man får prøve å kaste med stang i en kunstig anlagt dam. Alt i alt tar dette 10-15 minutter. Etter vel gjennomført skoledag får man både et fiskersertifikat og en gratis fiskestang med snelle.

– Det er en veldig fin gave som vi håper blir flittig brukt i mange år framover, sier Eliseussen. 

Mens ungene er på skolen, er det mulig å nyte en smaksprøve av reinkjøtt som blir tilberedt i panne på stedet. Statskog har nemlig tatt med seg kokken Svein Jæger Hansen.

– Verdens vakreste arena
– Arctic Race viser fram verdens vakreste arena, nemlig Nord-Norges natur. Arrangementet bidrar dessuten til næringsutvikling og stolthet, så dette er viktig for Statskog å være med på, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.