Filippinene åpner for reisende!

filippinene

Filippinene har nå fjernet kravet om PCR test før avreise til Filippinene for fullvaksinerte, og håper at dette vil øke turismen.

For å legge til rette for økt turisme etter en hard pandemi for bransjen, har Turisme departementet (The Department of Tourism – DOT) lettet på innreisekravene fra 30. mai 2022.

Filippinenes motsats til Helsedirektoratet, IATF-EID har gitt et eget fritak fra kravet om RT-PCR test før avreise til Filippinene for fullvaksinerte utenlandske besøkende over 18 år som har to primærdoser og en boosterdose (Resolution 168). -I tillegg er fullvaksinerte ungdom 12-17 år, samt barn under 12 år i følge med foreldre eller verger som er fullvaksinerte (dvs. totalt tre doser), unntatt.

For dem med krav til vaksine, kreves det fortsatt vaksinebevis ved innreise. Alle former for vaksinebevis, uavhengig av utstedende stat aksepteres.

De samme reglene gjelder også for filippinske borgere som reiser til Filippinene.

Reiseforsikring som dekker covid-19 behandling er ikke lenger et krav, men anbefales fortsatt sterkt.

Turistminister Berna-Romulo Puyat uttaler:

– Vi er svært fornøyde med at IATF-EID har tatt forslaget vårt til følge. Dette vil gjøre det enklere for turister å besøke Filippinene, noe som vil hjelpe den lokale turistnæringen med flere inntekter til små og mellomstore bedrifter, med påfølgende flere jobber og levebrød.

Filippinene har parallelt med dette gått inn i en ny fase i utviklingen av bærekraftig turisme. Med mål om å oppmuntre til vandring, sykling og resirkulering, men også deltagelse i naturvernprosjekter og opprydninger fremmer nå Filippinene mer miljøvennlig og bærekraftig reise.

Samtidig håper turistmyndighetene på flere besøkende innen MICE-næringen (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions – Møter, insentiver, konferanser og utstillinger), og tiltrekker seg aktivt innkjøpere med fordeler og ferdigsydde pakker.

Hovedstadsregionen, Metro Manila er knutepunktet for møtenæringen med god infrastruktur, nærhet til andre reisemål inkludert små sjarmerende kystbyer og vakre øyer, og ikke minst en stor tetthet av internasjonale hoteller og konferanseanlegg.

Selv de tre siste årene har flere konferanseanlegg åpnet, med SMX Convention Center Clark så nylig som nå i mai 2022.

Iloilo provinsen ønsker også å tiltrekke seg MICE-besøkende ved hjelp av ny infrastruktur langs elvebreddene med flere nye mellomstore forretningshoteller. – Øya Cebu lokker med en ny utstillingshall ved Nustar Resort and Casino.

Mellom 10. februar og 25. mai ble det registrert totalt 517 516 utenlandske turister i Filippinene, hvorav 1760 fra Sverige, 2051 fra Norge, 1557 fra Danmark og 507 fra Finland. -Det er stor sjans for at disse tallene vil øke med lettelsene i innreisekrav.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.