FIA World Endurance Championship utpeker Goodyear som offisiell dekkleverandør

goodyear

Goodyear er valgt som offisiell dekkleverandør til LMP2-kategorien i FIA World Endurance Championship (WEC) og European Le Mans Series (ELMS).

En kontrakt som strekker seg over flere sesonger, ble inngått mellom Automobile Club de l’Ouest (ACO), FIA World Endurance Championship og Goodyear etter ACOs beslutning om å utpeke én eneste dekkleverandør til Le Mans Prototype-klassen.

Dette styrker forholdet mellom Le Mans 24-timers, de ledende endurancemesterskapene i Europa og globalt og med en av de mest suksessrike dekkprodusentene i motorsportens historie.

Sommeren 2019 annonserte Goodyear sin retur til europeisk og internasjonal bilsport ved å levere dekk til utvalgte partnere i LMP2-klassen i WEC. En imponerende comebackseier med JOTA-teamet ble hentet hjem i den tredje runden av mesterskapet, Shanghai 4-timers, i forrige måned.

Den nye kontrakten om å levere til alle WEC-teamene i LMP2-klassen begynner med de 8 rundene i sesongen 2020/2021, som starter på Silverstone i september, fortsetter med løp på fire kontinenter og når sitt høydepunkt med Le Mans 24-timers i juni 2021, et løp som Goodyear-utstyrte biler har vunnet hele 14 ganger.

Les også:  Taekwondo: Mari Romundset Nilsen har kvalifisert seg til semifinalen i VM

Det offisielle LMP2-dekkpartnerskapet med ELMS, verdens ledende kontinentale enduranceserie, begynner i april 2021. I ELMS er LMP2-kategorien det øverste nivået av et multiklassemesterskap som holdes på seks av de fremste banene i Europa.

Partnerskapet innebærer at alle LMP2-deltakere i Le Mans 24-timers i 2021, inkludert biler fra utenfor WEC og ELMS, kan dra nytte av den siste utviklingen innenfor Goodyears racingdekk. Goodyear gjør også sitt varemerke mer synlig på og utenfor banen til støtte for lanseringen av den siste serien av Eagle F1 SuperSport-dekk, som inneholder teknologi hentet fra motorsporten.

Les også:  LEDER: Nordland trenger Glimt

– Goodyear har en lang og suksessfull historie innenfor motorsporten. I tillegg til vår rekord i Formel 1 med 368 Grand Prix-seire har vi 14 seire i Le Mans 24-timers. Med dette partnerskapet kan vi vise frem teknologien vår, holdbarhet og ytelse i det mest berømte utholdenhetsløpet i verden. Vi er stolte over å ha blitt valgt ut til denne utfordringen, sier Mike Rytokoski, direktør og markedssjef, Consumer EMEA i Goodyear.

– Goodyear stod bak noen av de mest ikoniske seirene fra 1960- til 1990-tallet. Vi er glade for at et så velkjent internasjonalt varemerke, med et utall imponerende prestasjoner bak seg, har valgt Le Mans 24-timers, WEC og ELMS for å bevise hva teknologien deres er god for i de mest krevende racingmiljøene.Engasjementet deres for enduranceracingens fremtid er inspirerende og gjenspeiler ånden hos ACO og alle våre endurancemesterskap, sier Pierre Fillon, direktør, Automobile Club de l’Ouest.

Les også:  Mo i Rana sentrum: Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

– Helt fra de annonserte sitt comeback i fjor, har Goodyears engasjement for ytelse på toppnivå vært svært imponerende. Å vinne LMP2-klassen i et verdensmesterskap etter bare tre forsøk viser Goodyear-teamets satsing, teknologi og hengivenhet. Vi er stolte over å ha Goodyear som premiumpartner i WEC og ELMS, og LMP2-teamene våre vil kunne dra nytte av profesjonell støtte på høyt nivå for å sikre fortsatt knivskarp konkurranse i kategorien, Gerard Neveu, administrerende direktør, FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.