Fersk undersøkelse: Nordmenn skeptiske til tilbudene på Black Friday

juletre

Nordmenn er skeptiske til hvor gode tilbudene på Black Friday egentlig er, viser en fersk undersøkelse utført av yA Bank.

Selv om mange vurderer å handle på Black Friday, avdekker undersøkelsen at færre enn 20 prosent stoler på at Black Friday-tilbudene er reelle. For å sikre seg mot «dårlige tilbud» oppgir nesten 60 prosent av respondentene at de vil undersøke hva prisen på en vare er i forkant av Black Friday-tilbudet, mens hele 77 prosent svarer at de vil bruke prissammenligningstjenester for å orientere seg om prisnivået på det de planlegger å kjøpe.

– Dette viser at mange har en sunn skepsis til Black Friday, sier Jørgen Rui, markedsdirektør i yA Bank.

Erstatter julehandelen?
Den siste tiden har det vært økt fokus på at mye av julehandelen har flyttet seg til siste uke av november, som omtales som Black Week i mange butikker og kampanjer. I fjor brukte nordmenn over 3,6 milliarder på Black Friday, i følge handelsorganisasjonen Virke.

I år forventer de en omsetning på nærmere 3,9 milliarder kroner på Black Friday.

Skal bruke kredittkort
Hele 66 prosent sier de vil bruke kredittkort til å betale handelen. Ekstra rabatter og ekstra sikkerhet oppgis som hovedgrunner til at kredittkort er foretrukket betalingsmåte.

– Dette viser at mange forbrukere er bevisste på både de gode rabattene som kan være inkludert i et kredittkort, samt den ekstra tryggheten et kredittkort gir ved for eksempel netthandel, sier Rui.

Elektronikk på topp
På topplisten over hva folk vil handle, finner vi elektronikk, klær/sko og sport/fritid. Dette er forholdsvis kostbare varetyper, og rabattene kan være gode.

Enten du planlegger å kjøpe inn til deg selv eller legge under treet, kan det fort være mange kroner å spare selv om det prosentvise avslaget ikke er så høyt.

Tips: slik får du mest mulig ut av Black Friday

Gjør innkjøp du likevel har tenkt å gjøre.
Sjekk prisene og bruk gjerne tjenester som Prisjakt for å overvåke produkter og sjekke prishistorikk.
Unngå spontane kjøp. Hvis det er tilbud på noe du i utgangspunktet ikke hadde tenkt å kjøpe, har du ikke fått mer bruk for varen bare fordi prisen har falt. Husk at det kommer tilbud i fremtiden også.
Mange kredittkort har rabatter i ulike butikker. Denne rabatten blir en ekstra rabatt oppå rabatten butikken gir deg. Handler du på nett, kan du også få Kickback (cashback) hos mange butikker. Du kan installere en plugin i nettleseren som gjør at du slipper å huske på det hver gang du går inn i en nettbutikk.
Husk å betale hele kredittkortregningen til forfall.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.