Fats Domino minnes av norske venner på Radio Vinyl

fats domino

Nylig avdøde Fats Domino var en musikalsk legende og tilbakevendende Norges-gjest. Denne helgen hylles han av sine norske venner på en minnesending hos den riksdekkende DAB-kanalen Radio Vinyl.

Mannen som sang og spilte seg inn i millioner av hjerter ble en Norgesvenn gjennom en årrekke med hyppige besøk til det lille landet i nord. Her møtte han flere nordmenn som han gjorde et uutslettelig inntrykk på.

Les også:  Allente endrer strømmepakkene

En av dem var den unge pianisten Stephen Ackles, som siden har holdt flere rockekonserter med Fats Domino som en selvfølgelig figur på settlista. I programmet møter du også Fattys trønderske venn gjennom 30 år, Ola Edvard Myhre.

– Hans musikk har gitt oss enorm glede og vil heldigvis leve videre, sier Myhre, som også var flere ganger på besøk i Dominos hjem i New Orleans. Det var Myhre som sto bak mange av Fats Dominos Norge-konserter.

Les også:  Allente endrer strømmepakkene

Det er radioveteran og Vinyl-vert Leif-Erik Forberg som leder minnesendingen. Der kommer det frem at også Putin trolig var en stor fan. Forberg skal i alle fall ha klart å slå kloa i ett opptak der den russiske presidenten synger og spiller klassikeren «Blueberry Hill».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.