Fats Domino minnes av norske venner på Radio Vinyl

fats domino

Nylig avdøde Fats Domino var en musikalsk legende og tilbakevendende Norges-gjest. Denne helgen hylles han av sine norske venner på en minnesending hos den riksdekkende DAB-kanalen Radio Vinyl.

Mannen som sang og spilte seg inn i millioner av hjerter ble en Norgesvenn gjennom en årrekke med hyppige besøk til det lille landet i nord. Her møtte han flere nordmenn som han gjorde et uutslettelig inntrykk på.

En av dem var den unge pianisten Stephen Ackles, som siden har holdt flere rockekonserter med Fats Domino som en selvfølgelig figur på settlista. I programmet møter du også Fattys trønderske venn gjennom 30 år, Ola Edvard Myhre.

– Hans musikk har gitt oss enorm glede og vil heldigvis leve videre, sier Myhre, som også var flere ganger på besøk i Dominos hjem i New Orleans. Det var Myhre som sto bak mange av Fats Dominos Norge-konserter.

Det er radioveteran og Vinyl-vert Leif-Erik Forberg som leder minnesendingen. Der kommer det frem at også Putin trolig var en stor fan. Forberg skal i alle fall ha klart å slå kloa i ett opptak der den russiske presidenten synger og spiller klassikeren «Blueberry Hill».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.