Får endelig IT-kompetansen og arbeidserfaringen bedriftene ser etter

Experis Academy

Etter vellykket gjennomføring av det første året med Experis Academy er nå det andre kullet klare for et dypdykk i IT-faget. To av deltakerne er allerede utdannet innen IT, men fikk raskt erfare at arbeidsmarkedet krever mer enn bare høyere utdannelse. Drømmejobben innen IT krever mer enn høyere utdannelse.

– Etter videregående ønsket jeg å bli lærer og tok historie og engelsk ved Universitet i Bergen. Jeg prøvde meg som lærer noen måneder, men fant ut at jeg var mer interessert i IT og tok derfor en bachelorgrad i informasjonsvitenskap. Studiene ga meg oversikt over diverse emner innen IT-faget, deriblant front-end og back-end. Da jeg var ferdig sommeren 2018 begynte jeg å søke IT-jobber, men oppdaget raskt at det var vanskelig å komme gjennom nåløyet uten arbeidserfaring, sier Stian Heimset (26).

Unik mulighet for faglig oppdatering
I jakten på interessante jobber oppdaget han Experis Academy, og så at dette var en unik mulighet til å oppdatere IT-kompetansen og samtidig få relevant yrkeserfaring.

– Det jeg liker spesielt godt med Experis Academy er at det er et målrettet program som gjør meg klar for arbeidslivet. Jeg forstår også at dette vil kreve mye av meg og at jeg må levere for å oppnå resultatene jeg er ute etter. Heldigvis har jeg studert Java tidligere, og nå får jeg muligheten til å fordype meg, noe jeg alltid har drømt om. Med det som bakgrunn kan jeg ikke tenke meg en mer perfekt mulighet enn dette, sier han.

Heimset forteller at han føler seg i trygge hender hos Experis Academy.

– Experis har hjulpet meg med å skaffe leilighet i Oslo og har fulgt meg opp med informasjon om programmet. Jeg opplever at Experis er genuint opptatt av å gi oss en mulighet til å komme oss inn på arbeidsmarkedet, sier han.

Tar interessen for IT et trinn videre
Line Algrøy Sævold (23) er enige i mottakelsen hos Experis og forventningene til programmet.

– Jeg har også studert informasjonsvitenskap på Universitet i Bergen. Etter fullførte studier søkte jeg på masse jobber, men fikk aldri noe jobbtilbud på grunn av manglende arbeidserfaring. Jeg var i kontakt med Experis i Bergen og de tipset meg om Experis Academy. Jeg sendte inn en søknad og nå sitter jeg her, sier hun.

– Nå gleder jeg meg til å lære om det siste innen Java og programmering. Det er veldig tilfredsstillende å se at jeg behersker Java og jeg ser frem til å ta denne interesse videre. I tillegg er jeg fascinert av kunstig intelligens og håper å kunne lære mer om hvordan slike systemer fungerer, sier hun.

Begge forteller om en sammensatt gruppe av deltakere og at det sosiale miljøet er inspirerende.

– Vi skal gjennomføre kurset sammen med flere andre som har forskjellig bakgrunn. Jeg tror at den varierte bakgrunnen til deltakerne kommer til å gjøre dette til femten spennende og lærerike måneder, avslutter Sævold.

Både Line og Stian vil tilbake til Bergen for å få spesialiseringen sin hos en bedrift der.

– Vi ser et stort behov for denne kompetansen i Bergen. Derfor legger vi til rette på denne måten for Line og Stian. Vårt mål er å tette gapet mellom den kompetansen og erfaringen bedriftene etterspør og det jobbsøkerne tilbyr. Derfor planlegger vi også å starte opp et eget Experis Academy i Bergen til høsten, sier Marko Valsamidis, direktør i Experis Academy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.