Et av musikkhistoriens største verker fremføres hos HiFi Klubben i Bodø

høyttaler

HiFi Klubben i Bodø inviterer til en gratis lyttesession onsdag 6. februar. Her vil Let England Shake av P.J. Harvey spilles av på et førsteklasses hi-fi-anlegg, og en lokal musikkentusiast guider publikum gjennom verket.

Musikk kan være magisk, men i en travel hverdag får musikken ofte en rolle i bakgrunnen, som et lydtapet eller som underholdning på sykkelturen. Og det kan gå lenge mellom de intense, fokuserte lytteopplevelsene der man setter seg og hører et musikalsk verk fra start til slutt. For å rette fokus mot hvordan vi lytter, arrangerer HiFi Klubben i Bodø HiFi Day den 6. februar, der albumet Let England Shake av P.J. Harvey spilles av i sin fulle lengde.

Let England Shake ble plukket ut i samarbeid med musikktjenesten TIDAL, og det blir formidlet av en lokal musikkentusiast som gir en god innføring i verket og betydningen det har.

– Vi vil gi alle interesserte en unik mulighet til å høre hvordan et av musikkhistoriens største verker låter i sin originale form. Det skjer noe magisk når vi tar oss tid til å høre gjennom et album i hele sin lengde, og når det spilles av på et sublimt anlegg. Under de rette forholdene trer det frem detaljer og lag som man ellers verken legger merke til eller får sjansen til å sette pris på, sier Martin Kjær Skou, som er ansvarlig for HiFi Day hos HiFi Klubben i Bodø.

Optimale lytteforhold skaper fokus
Ved å invitere til HiFi Day vil HiFi Klubben rette fokus mot deres overordnede ambisjon om å få oss til å lytte mer. Arrangementet er en hyllest til det utvalgte albumet og produksjonen av god og klar lyd.

– Vi lytter på en annen måte i dag, når musikken stort sett alltid er tilgjengelig på smarttelefonen. Men det er viktig at vi også en gang i blant fokuserer fullt på musikken og fortaper oss litt for å få den fulle lytteopplevelsen. På HiFi Day forbereder vi derfor et spesielt lytterom, slik at man kan lytte til et musikalsk mesterverk i sin fulle lengde, uten avbrytelser. Og det vil foregå på et hi-fi-anlegg som er optimalisert for å gjengi mesterverket i sin originale form, sier Martin Kjær Skou.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.