Er med på gjenoppbyggingen av YME-feltet

Beerenberg

YME er det første oljefeltet på norsk sokkel som blir utbygget på ny etter at utvinning har vært avsluttet. Beerenberg er med på denne reisen og har i det siste året utført oppgaver innen disiplinene isolering, stillas, overflatebehandling, (ISO), tilkomstteknikk (TT) i tillegg til mekaniske tjenester, på oppdrag fra Aker Solutions.

– Med fleksibilitet, nye digitale løsninger og lang fagerfaring evner Beerenberg også å utføre prosjekter med korte tidsfrister, slik oppdraget på YME-feltet er et godt eksempel på, forteller prosjektleder Espen Hjortland.

– Vi fikk det første oppdraget på YME i kjølvannet av EPCI-avtalen med Aker Solutions der vi utførte ISO- og TT-tjenester i forbindelse med hook-up kontrakten på Gina Krog-plattformen (som ble ferdigstilt våren 2017), forteller prosjektleder i Engineering, Competence and Technology (ECT), fortsetter Hjortland.

Gode tilbakemeldinger fra kunden om Beerenbergs utførelse i dette prosjektet førte direkte til videre oppdrag på YME.

– Vi kom inn helt i startfasen og utførte opprensing av eksisterende caisson, i tillegg til installasjon av inspeksjonsdekk (spiderdekk) Dette var et komplekst oppdrag som innbefattet engineering, plan, løft og metode, ISO-tjenester, tilkomstteknikk og materialleveranser, sier Espen Hjortland. 

Denne jobben genererte også videre arbeid for selskapet.

– Med bakgrunn i god utførelse fikk vi en forlenget rammeavtale for fase to der wellhead-modulen (WHM) ble installert på caisson, ute i havet, og hvor vi også her utfører tjenester innen ISO, TT og mekanisk.

En stor del av scopet er montering av rørisolering og isolasjonskasser.

– Samtlige isolasjonskasser blir digitalt oppmålt om bord ved hjelp av scanning og videre 3D-designet og produsert i vår fabrikk i Polen. Deretter blir de ferdigproduserte kassene sendt til Norge for montering. Dette viser seg å være en effektiv prosess da ledetiden fra scanning til levering har vært svært kort. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.