Enighet i EU om ordlyd i nytt opphavsrettsdirektiv

eu

Sent om kvelden onsdag 13. februar kom EU-kommisjonen, parlamentet og rådet til enighet om de grunnleggende prinsippene for det nye opphavsrettsdirektivet. Det nye direktivet skal etter planen også gjelde i Norge.

– Opphavsrettdirektivet adresserer verdigap-problematikken (value gap), ved å legge et ansvar på brukersstyrte plattformtjenester som Facebook og YouTube for betaling for innholdet som legges ut, sier Jørgen Karlstrøm, styreleder i Komponistforeningen.

Artikkel 13 i opphavsrettsdirektivet har som mål å tette dette hullet.

– Spesielt viktig for oss er også artikkel 14, 15 og 16, det såkalte transparency triangle, forteller Jørgen Karlstrøm. Ordlyden i artikkel 14 vil også inkludere det viktige poenget om at rettighetshaverne har rett ikke bare til «fair» betaling, men proporsjonal betaling, forklarer Karlstrøm.

– Det som gjenstår er en endelig godkjenning i parlamentet, men her fikk forslaget 67% oppslutning ved forrige runde og det er god grunn til å tro at dette nå er det endelige resultatet,sier Karlstrøm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.