– En solid utvikling blant de yngre

apple

Det er en signifikant økning i unge som vil selv selge egen bolig, ifølge den ferske eiendomsundersøkelsen til søkegiganten finn.no.

– Tallene viser en solid utvikling – som vil selge egen bolig– i alderssegmentet 20-34 år, og hele en av to vil droppe eiendomsmegler helt, sier Kjetil Eriksson, i Propr.no.

Den digitale nettjenesten Propr.no har over tre tusen oppdrag siden starten i 2016 hvor nordmenn selger sin egen bolig ved hjelp av en heldigitalisert tjeneste.

Automatiserte prosesser
Det har vært en betydelig utvikling på den digitale fronten for gjennomføring av en bolighandel. Før ble store deler av arbeidet utført manuelt av eiendomsmeglere.

Les også:  – Effektivt for svindlere å utgi seg som HR-avdelingen

– I dag er dette kun noen tastetrykk og helautomatiserte prosesser, sier Eriksson.

Propr-sjefen mener at dette har gjort mange eiendomsmeglere overflødig i helt standard eiendomshandler og de fleste har tid til å spare penger.

– Å endre tankesettet til folk tar tid, men vi ser at de unge er de første som penetrerer dette markedet seriøst, sier han og legget til at de andre vil følge etter ungdommen.

Les også:  Sommerferie i boligmarkedet

Selger selv
Den årlige undersøkelsen til søkegiganten finn.no, ønsker å kartlegge om norske vaner knyttet til kjøp og salg av boliger, har endret seg over tid.

– En av fire, eller 24 prosent, av det norske folk kunne tenke seg å selge sin egen bolig selv slår undersøkelsen fast, og yngre betydelig flere, sier Eriksson.

Undersøkelsen viser enda en gang at det digitale skiftet penetrer hos de unge først og at eiendomsmeglere mer og mer driver med «balansekunst». Kun 24 prosent tror, ifølge finn.no sine tall, at eiendomsmegleren er på selgers side.

Les også:  LESERINNLEGG: Ved et historisk tideverv

– Når du selger selv er du hundre prosent på din egen side, sier Eriksson.

Propr.no er en digital nettjeneste som bruker avansert maskinlæring. Propr.no er Norges største boligsalgstjeneste på nett, og har utviklet et system som erstatter eiendomsmegleren. Ved hjelp av teknologien kan du selge boligen din selv på et trygt, sikkert og enkelt møte, uten et fordyrende mellomledd. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.