En av tre kjører mer bil i koronatiden

fartsgrense

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 34 prosent at de kjører bil oftere enn før på grunn av smittefare på kollektivtransport.

– Mange foretrekker å kjøre bil nå for å unngå smittefaren ved kollektivtransport, noe også myndighetene oppfordrer til. Men tallene spriker veldig mellom by og land. I storbyene er andelen over 40 prosent, i Oslo hele 50 prosent, mens det i mer grisgrendte strøk er nede i under 20 prosent. På bunn finner vi bilister i Troms og Finnmark hvor kun 13 prosent sier de kjører oftere enn før, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Svenske tilstander: Bilbrann i Mo i Rana

For de som kjører betraktelig mer bil nå enn før koronakrisen er det viktig å sjekke at kilometerstanden stemmer sånn noenlunde med hva forsikringen dekker.

– De fleste oppgir 12.000 kilometer som årlig kjørelengde i forsikringen sin, men kommer du til å kjøre betraktelig lengre enn oppgitt bør du justere kilometertallet på forsikringen for å unngå en eventuell avkortning ved f.eks. en trafikkulykke, sier han.

Les også:  Kompensasjonsordning for bedrifter rammet av smitteverntiltak i Leirfjord

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg og avsluttet i oktober, svarer hele 54 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av potensiell smittefare.

– Også her varierer tallene veldig. I Oslo svarer 76 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan, mot kun 28 prosent i Troms og Finnmark. Tilbudet av alternativer til kollektivtransport er nok avgjørende for de fleste, men det er tydelig at mange forsøker å begrense antall kontaktpunkter der de kan, sier Brandeggen.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.