En av tre blakke før lønning: Fest og moro det siste det blir spart på

klarna

Hver tredje nordmann over 18 år får ikke inntekten til å strekke til hele måneden. Det viser en representativ undersøkelse fra Klarna. Det første som blir kuttet ned på er shopping, mens festing og taxi er blant de siste aktivitetene som forsakes.

– Som en stor aktør innenfor norsk netthandel jobber vi daglig for å gi kundene våre bedre oversikt over eget forbruk, slik at de ikke skal bruke mer enn det de kan betjene, sier markedsdirektør i Klarna, Thomas Elvestad.

Undersøkelsen, som er utført blant mer enn 1000 nordmenn, viser at hver tiende spurte har tom lønnskonto en uke før ny innbetaling kommer. Ytterligere 16 prosent har tom konto de siste dagene før ny utbetaling av lønn, pensjon eller annen utbetaling, mens fire prosent har tømt kontoen etter bare to uker.

– Med dagens betalingsmåter har vi ikke samme kontroll på hva vi bruker som da vi hadde penger i lommeboken. Da blir det ekstra viktig å benytte moderne teknologi for å få totaloversikt over hva du kjøper. Med appen vår får brukerne oversikt over alle kjøp som er foretatt gjennom mer enn 4500 Klarna-tilknyttede butikker. Det gjør kunden bedre i stand til å få kontroll over sin egen økonomi, sier Elvestad.

Flere kutter i matbudsjett enn festing:

  • Hele 30 prosent av de spurte oppgir at shopping er det første de kutter ned på dersom lønnen ikke strekker til.
  • Hver femte spurte (21 %) avstår fra å dra på cafe, bar eller restaurant, mens 15 prosent kutter i mat- og drikkebudsjettet.
  • Bare 14 prosent kutter i festing. Mens hele 21 prosent av mennene først ville kuttet festing, er andelen blant kvinner helt nede på syv prosent.

– Det er helt forståelig at de som sliter med å få lønnen til å strekke til først og fremst kutter ned på fornøyelser. Det som kanskje overrasker mer er at man kutter raskere i matbudsjettet enn i pengene som går til fest og moro, sier Klarnas markedsdirektør.

Fleksible betalingsløsninger kan være økonomisk
Med Klarnas fleksible betalingstjenester har du mulighet til å handle varer og produkter på tilbud og betale når lønnen kommer inn på konto.

– Dette er en smidig løsning dersom det er tilbud på noe du har behov for, og du samtidig vet at lønnen snart er på vei. Det viktige er at du har oversikt over hvor mye du kan bruke i forhold til det som kommer inn av lønn, sier Elvestad.

Store endringer i kontoutskriften
Som en av de ledende globale fintech-selskapene, jobber Klarna hele tiden med å gi kundene sine best mulig oversikt og kontroll over egen økonomi.

– Jeg tror vi får en kraftig økning i verktøy som samler alt du forbruker og alt du tjener i en enkel oversikt. Forventningene fra kundene øker i takt med den tekniske utviklingen, og kravene til å få en betydelig bedre oversikt enn de lineære pluss- og minuspostene som mange banker tilbyr i dag, kommer til å øke kraftig fremover, mener Elvestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.