Embla (11) skal holde «Barnas nyttårstale» på NRK

nrk

«Hvorfor hate når du kan elske?», skriver Embla Berge Oledottir (11) i sitt bidrag til «Barnas nyttårstale». Nå er hun valgt ut til å holde sin tale på NRK1, i forkant av Kongens og statsministerens nyttårstaler.

–  Talen min handler om hat, og hvordan hat kan erstattes med kjærlighet. Mitt nyttårsønske er at alle skal bli respektert for den de er. Å få lov til å holde min nyttårstale fra Rikssalen i Eidsvollbygningen om noe jeg er veldig opptatt av, er utrolig stort, forteller Embla som allerede har vært på besøk hos Jonas Gahr Støre på statsministerens kontor.

For fjerde år på rad har UNICEF invitert alle barn i Norge til å skrive en nyttårstale og sende inn sitt bidrag til «Barnas nyttårstale», og aldri før har det kommet flere bidrag. Hundrevis av barn har i løpet av året sendt inn videoinnspilte taler til UNICEF Norge og NRK om tema de brenner for.Talene har kommet fra hele landet og de fleste innsenderne er mellom 10 og 12 år gamle.

– «Barnas nyttårstale» er et viktig tiltak for at norske barn og unge skal bli hørt. Emblas tale minner oss på viktigheten av å være rause med hverandre, og det å sette pris på at vi er forskjellige. Et viktig budskap å ta med seg inn i det nye året, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Målet med programmet er å gi barn en tydeligere stemme i det offentlige rom, og styrke deres rett til å uttrykke sine meninger og bli tatt på alvor. En rett som er nedfelt i FNs barnekonvensjon.

2022 var året hvor skolene igjen ble åpnet, og barn og unge kunne løpe tilbake til fritidsaktivitetene sine. Så brøt det ut krig i Europa. Noen uker etter 17.mai-togene igjen var fulle av festglade barn som feiret demokratiet, ble pride avlyst i hovedstaden etter et brutalt terrorangrep. Året har preget oss alle, både barn og voksne.

Med «Barnas nyttårstale» inviterer NRK til en ny nyttårstradisjon hvor barns grunnlovsfestede ytringsfrihet står i sentrum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.